Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sağlık Bakanlığı'ndan o iddialara yalanlama

/ Kaynak: İHA
Sağlık Bakanlığı'ndan o iddialara yalanlama

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Sağlık Bakanlığı, engelli bir vatandaşa ambulans verilmediği iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün medyadaki engelli vatandaşa ambulans verilmediği iddia edilen haberler üzerine açıklamanın yapılmasına gerek duyulduğu vurgulanarak, "İller arası ve Kurumlar arası Nakil Prosedürü gereğince, hastanın bulunduğu ilde yapılamayacak düzeyde olan ileri tetkik tedavi vb. nedenlerle başka bir şehirdeki hastaneye sevk edilebilmesi için hekim raporu gerekmektedir. Raporu hazırlayan hekim 112'yi arayarak, hastanın genel durumuna göre nakil yolunu (kara, hava, deniz) belirlemektedir" denildi.
Habere konu olan olayda, hastanın hekim tarafından başka bir şehirdeki sağlık kuruluşuna naklini gerektirecek hekim raporunun bulunmadığına dikkat çekilerek, "Hastanın muayene ve tetkik ve tedavisi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılmıştır. Hastanın yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda, ilgili branş hekimince farklı bir şehirdeki sağlık kuruluşuna sevkine gerek görülmemiştir.
Ayrıca, hasta yakınından ambulans için para talep edildiği iddiası tamamen gerçek dışı olup, 112 Ambulansları için vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret talep edilmemektedir" ifadeleri kullanıldı.

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...