55 yıl sigara içti 8 yıl sonra rahat nefes alabildi

55 yıl sigara içti 8 yıl sonra rahat  nefes alabildi

SAĞLIK Haberleri

75 yaşındaki Mehmet Tulay, 8 yıl önce geçirdiği solunum güçlüğü şikâyetleri sonrasında "Amfizem" ciddi bir akciğer rahatsızlığı olduğunu öğrendi.

Ankara'da yaşayan 75 yaşındaki Mehmet Tulay, 8 yıl önce geçirdiği solunum güçlüğü şikâyetleri sonrasında "Amfizem" adı verilen ciddi bir akciğer rahatsızlığı olduğunu öğrendi. 55 yıl boyunca günde iki paket sigara içtiği için akciğerleri iflas eden Tulay'ın, nefes darlığı, çabuk yorulma, nefes tıkanması, yoğun öksürük ve aşırı zayıflama gibi şikâyetlerle hayatı karardı. Hatta bu şikayetler yüzünden merdiven çıkamayacak, yolda nbsp;karşıdan karşıya geçemeyecek nbsp;duruma geldi. Genel anestezi alması riskli olduğu için yıllarca akciğer küçültme ameliyatı ya da akciğer nakli yaptıramayan Tulay, Memorial Ankara Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Metin Özkan'ın gerçekleştirdiği endobranşiyal valf ameliyatı ile sağlığına kavuştu. Lokal anestezi ile sağ akciğerinin üst lobuna yerleştirilen 4 adet valf sayesinde içeride hapsolmuş hava boşaltılan Tulay, daha rahat nefes almaya ve hareket etmeye başladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...