Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gebelikte grip erken doğuma yol açıyor

Gebelikte grip erken doğuma yol açıyor

SAĞLIK Haberleri

Hamilelik döneminde bağışıklıkları düşen anne adaylarının kapalı ortam ve soğuk hava sebebiyle gribe yakalanma riskleri yüksek.

U zmanlar hamilelik gibi bağışıklık sistemini güçlü tutmanın çok önemli olduğu bir dönemde kış hastalıklarından korunmaları ile ilgili olarak anne adaylarını uyarıyorlar.
Aynı yaş grubundan kadınlar karşılaştırdığında, hamilelerin üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle hastaneye yatırılarak tedavi edilme oranlarının, diğer kadınlara göre daha yüksek olduğunu söyleyen Medipol Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Duygu Işıl Gencer, "Bu dönemde kalbin atım hızı, kalbin pompaladığı kan miktarı, oksijen üretimi ve tüketimi değişiyor. Bu sebepler de, bağışıklık sistemini doğrudan etkileyerek, bulaşması çok kolay olan hastalıkları davet ediyor. Anne adayı grip olduğu zaman bu virüsler bebeğe de geçebiliyor; bu da bebeğin sağlığını tehlikeye atıyor. Ayrıca gribin yol açtığı yüksek ateş ve zatürre gibi durumlar da hayati risk taşıyabilir " dedi. Hamilelik döneminde yüksek ateşin de risk oluşturduğunu belirten Dr. Gencer, "Hamilelik döneminde grip olduysanız ve ateşinizin 39 derecenin üzerinde seyrediyorsa bebeğiniz bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Gebeliğinizin son aylarında yakaladığınız gribin yan etkilerinden biri de erken doğumdur" diye konuştu. nbsp;
HAMİLELİKTEN?ÖNCE?AŞI?YAPTIRIN
Dr. Gencer, hamilelerin griple ilgili olarak alması gereken önlemleri şöyle sıraladı:
-Hamile kalmadan önce grip aşınızı yaptırın.
-Salgın dönemlerinde kapalı yerlerde fazla uzun kalmayın ve sık sık ellerinizi yıkayın. Alışveriş merkezlerine gidecekseniz, çok yoğun olmayan sabah saatlerini tercih edin.
-Günde en az 10 bardak sıvı tüketin.
-En iyi ve en etkili destek tedavisi istirahattir. Eğer mümkünse yatak istirahati yapın.
-Yine de grip olduysanız gebelik döneminizde doktorunuza danışmadan herhangi bir ilaç kullanmayın. Hamilelik döneminde bilinçsiz ilaç kullanmak, bebeğe kalıcı zararlar verebildiği gibi düşüklere de yol açabilir.
-Öksürüğünüz için hazırlayacağınız ballı süt karışımını içmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca C vitamini içeren meyve ve sebzeleri ağırlıklı olarak tüketin.
ZİYNETİ KOCABIYIK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...