Gıda ihracatından sahtekarlığa hologramlı önlem

Gıda ihracatından sahtekarlığa hologramlı önlem

SAĞLIK Haberleri

Hükümet, gıda ihracatında sahtekarlığa karşı hologramlı sertifika önlemi aldı.

Damla PEKER
Rusya'nın Avrupa Birliği ülkelerinden gıda vetosu yemesi üzerine harekete geçen Türkiye, 2 trilyon dolarlık pazara girmek için kolları sıvadı. Bakanlık, Rusya ile ticareti daha da geliştirmek için balıkçılıktan süt ve süt ürünlerine kırmızı etten yumurtaya kadar birçok gıda ürünü ihraç edebilecek kalite ve hijyen standardına sahip firmaları denetlemeye başladı.
nbsp;
Diğer bir yandan ihracatçı firmaların ürünleri, geçmişte sadece Rusya'dan aldıkları sertifika ile Rus piyasasına girebiliyordu. Ancak, Bakanlığın Rusya ile yaptığı ön anlaşma sonrası süt ihracatında tek yetkili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı oldu. Bu durumu fırsat bilen bazı gözü açık firmalar sahte sağlık sertifikası hazırlayarak Rusya'ya gıda ürünü satmaya çalıştı.
nbsp;
İhracat konusunda titiz davranan Bakanlık, sahtekarlık yapan bu firmaları belirleyerek haklarında yasal süreç başlattı. Bu firmaların bir daha ihracat yapamayacaklarını belirten yetkililer, sahtekarlığı önlemek için hologramlı sağlık sertifikası hazırladıklarını bildirdiler.
nbsp;
Rusya başta olmak üzere bundan sonra diğer ülkelere de ihracat yapan firmalar için hologramlı sağlık sertifikası hazırlanacağını kaydeden yetkililer, orijinal sertifikanın bir kopyası yapılmasın diye de dönem dönem hologramların değişeceğini ifade ettiler.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...