Türk çocuğu son 20 yılda 3 kat şişmanladı

Türk çocuğu son 20 yılda 3 kat şişmanladı

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Bozoğlu, son 20 yılda çocuklarda obezitenin ülkemizde 3 katına çıktığını söyleyerek bu durumda kötü beslenmenin önemli rol oynadığını söyledi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Bozoğlu, son 20 yılda çocuklarda obezitenin ülkemizde 3 katına çıktığını söyleyerek bu durumda kötü beslenmenin önemli rol oynadığını söyledi. Prof. Dr. Bozoğlu, anne babalara şu önerilerde bulundu:
-Sabah kahvaltısı yaptırmadan çocuğunuzu okula göndermeyin
-Katkı maddesi yüksek konserve gibi gıdalarla beslemeyin
-Çocuklarınıza ara öğün alışkanlığını kazandırın. Ara öğünlerde şekerleme, bisküvit, çikolata gibi abur cuburlar yerine meyve yedirin.
Çocukluk döneminde karşılaşılan yetersiz veya dengesiz beslenme sonucunda gelişim bozuklukları, zeka geriliği, bağışıklık sisteminde zayıflık gibi pek çok sağlık sorunu ortaya çıktığına vurgu yapan nbsp;Prof. Dr. Faruk Bozoğlu nbsp;"Çocukluk döneminde edinilen yanlış beslenme alışkanlıkları, ileri ki yaşlarda kalp-damar hastalıkları, şeker hastalığı, hipertansiyon, kanser ve obezite gibi birçok hastalıklar için temel risk faktör oluşturuyor" dedi.
ZİYNETİ KOCABIYIK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...