Bu diyetle Alzheimer riski yüzde 53 azalıyor

Bu diyetle Alzheimer riski yüzde 53 azalıyor

SAĞLIK Haberleri

ABD'de bir grup bilim insanının hazırladığı diyetle Alzheimer riskinin yüzde 53 azaldığı iddia edildi

ABD'deki Rush Üniversitesi'nden bilim insanları, MIND (zihin) adını verdikleri beslenme planıyla Akdeniz ve yüksek tansiyon hastalarına yönelik DASH adlı diyeti birleştirdi. nbsp;Yaşlı 1000'e yakın kişinin katıldığı araştırma, MIND diyetini düzenli şekilde uygulayanlarda Alzheimer riskinin yüzde 53'e kadar azaldığını ortaya koydu.MIND, beyni koruyan yeşil sebzeler, mercimek, balık, zeytinyağı, ceviz, yabanmersini, çilek gibi yiyeceklerin yanı sıra sınırlı miktarda kırmızı et, hayv ansal yağ ve şekerli gıdaları kapsıyor.


Diyette kırmızı et, hayvansal yağlar ve şekerli yiyecekler gibi besinlerin sadece haftada 2 kez tüketilmesi, yağ tüketiminin günde en fazla bir çorba kaşığıyla sınırlı tutulması gerekiyor. Programda ceviz, yabanmersini, çilek gibi besinlerin ise mümkün olduğunca çok yenmesi tavsiye ediliyor.


Sonuçların başka araştırmalarla doğrulanması gerekse de bilim adamları diğerlerinden daha kolay uygulanabilen bu diyetin uzun vadede Alzheimer riskini azaltabileceğine inanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...