Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa'da ilk kez bir hastaya çalışmayan kalp nakledildi

Avrupa'da ilk kez bir hastaya çalışmayan kalp nakledildi

SAĞLIK Haberleri

Şimdiye kadar kalp nakil ameliyatları hep beyin ölümü gerçekleşen hastalardan, halen atmaya devam eden kalplerle yapılırdı.

İngiltere'de cerrahlar bu kez kalp faaliyetleri duran birinden nakil yaptılar. Bunun Avrupa'da bu tür ilk ameliyat olduğu açıklandı. Cambridgeshire'da Papworth Hospital'daki cerrahlar Organ Bakım Sistemi'ne koymadan önce kalp fonksiyonlarını yeniden başlattılar. Böyle bir yöntemin Avrupa'da ilk kez uygulandığı bildirildi. Kalp, Londra'da yaşayan 60 yaşındaki Hüseyin Ulucan'a nakledildi. Ulucan, "2008'de geçirdiğim kalp krizinden sonra hayat kalitem çok düşmüştü. Şimdi kendimi çok güçlü hissediyorum" dedi. Hastane de Ulucan'ın yoğun bakımda sadece dört gün geçirdiğini, taburcu olup hızla iyileşmekte olduğunu bildirdi. Yeni yöntemle sadece İngiltere'de kalp nakil ameliyatlarının yüzde 25 artacağı ifade ediliyor. Dünyada çalışmayan kalpten ilk nakil geçen sene Avustralya'da yapılmıştı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...