Sağlık - Sağlık
5 saat 5 dakika önce

En yaygın ölüm sebebi! Uzmanından uyarı geldi: Biraz sakin olun

Son zamanlarda gençlerde kalp krizi geçirme oranında artış gözlendiğini söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Harun Arbatlı, uyarılarda bulundu. Gençlere seslenen Arbatlı, “Biraz sakin olmalarını öneriyoruz” deyip tavsiyeler sundu.
Sağlık - Sağlık
6 saat 53 dakika önce

Şaşırtan ‘antibiyotik’ araştırması: Öksürüğün şiddetine etkisi yok

ABD'de yapılan bir çalışma, iyileşmek için antibiyotik içenleri şaşırttı. Söz konusu araştırma, antibiyotiklerin çoğu alt solunum yolu enfeksiyonunu geçirmede etkili olmadığını, enfeksiyon bakteri kaynaklı olsa da öksürüğün şiddeti ya da süresini etkilemediğini gösterdi.
 - Tiryakiler bilmeli: Sigarayı bırakmak isteyenlerin çaresi
8 saat 24 dakika önce

Tiryakiler bilmeli: Sigarayı bırakmak isteyenlerin imdadına koşuyor

Hipnoz, sigarayı bırakmak isteyenlerin imdadına koşuyor. Hipnozla sigaradan kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Doç. Dr. Ahmet Erdem, bu yöntemin duygusal yemek yeme, kekemelik, cinsel terapi gibi birçok konuda da yarar sağladığını söyledi.
Sağlık - Sağlık
12 saat 4 dakika önce

‘Dağ muzu’ olarak biliniyor! Tam bir karaciğer dostu, şeker hastalığına da doğal çare

Beyin, tiroit, kalp, karaciğer dostu olan ve tam bir şifa deposu olarak anılan, ‘Doğu'nun muzu’ veya ‘dağ muzu’ diye bilinen 'ışkın' Elazığ’da tezgahlarda yerini aldı. Kilosu 150 liradan satılan sebze faydalarıyla şaşırtıyor.
Sağlık - Sağlık
13 saat 6 dakika önce

Ayvalık'tan Yunanistan'a kaçmak isteyen 42 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık'ta mobil radar tarafından tespit edilen ve Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmek isteyen lastik bottaki 42 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik tarafından yakalandı.
 - Umutcan 300 çocuğun umudu oldu
18 saat 34 dakika önce

Onun savaşı nadir bir hastalığın tanınmasını sağladı! Umutcan 300 çocuğun umudu oldu

Nadir görülen Rett sendromlu Umutcan’ın annesi Badegül Özdemir’in çabaları, benzer belirtileri gösteren çocukların ailelerini bir araya topladı. Yıllar boyunca doktor doktor gezen anne babalar şimdi Rett Sendromlu Aileler Derneğinin çatısı altında çocuklarına şifa arıyor.
Sağlık - Sağlık
18 saat 45 dakika önce

Geceleri uykusuz bırakan hastalık! Demir eksikliği 'huzursuz bacak' sebebi

Genellikle akşam saatlerinde istirahat hâlindeyken bacaklarınızda uyuşma, batma, iğnelenme gibi rahatsız edici duygular mı hissediyorsunuz? Sürekli bacaklarınızı hareket ettirmek mi istiyorsunuz? Eğer bu şikâyetleriniz varsa huzursuz bacak sendromu yaşıyor olabilirsiniz.
 - Bitki yetiştirmek Alzaymır ve Parkinson’a ilaç
18 saat 47 dakika önce

Bitki yetiştirmek Alzaymır ve Parkinson’a ilaç

Doğanın uyandığı, ev ve ofislerdeki bitkilerin yeni mevsime hazırlandığı ilkbaharda, bitkilerin kendimizi daha iyi hissetmemizi sağladığı bir gerçek. Ancak bitki yetiştirmek ve bahçecilikle uğraşmanın sağlığa etkileri bununla sınırlı değil.
Sağlık - Sağlık
15 Nisan 2024 - 13:56

Titreme ve duruş bozukluğuyla ortaya çıkıyor! Sosyal becerileri kısıtlayan hastalığın çaresi var

Modern yöntemlerle erken dönemde teşhis edilebilen Parkinson’un kontrol altına alınması için birçok tedavi seçeneğinin bulunduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Dolu, hastalığın erken teşhisle kontrol altına alınabileceğini söyledi.
Sağlık - Sağlık
15 Nisan 2024 - 11:45

Erkeklerde kısırlığın baş nedeni! Ağrı ile kendini belli ediyor, teşhisi zor

Varikoselin testis toplardamarlarının bacaklarda varis benzeri genişlemesine verilen klinik bir isim olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Açıkgöz, “Erkek kısırlığının en yaygın nedenlerinden varikosel, düzeltilebilir bir durum” dedi, varikoselin tedavisi hakkında bilgi verdi.
Sağlık - Sağlık
14 Nisan 2024 - 16:55

Günde 1 avuç yiyin! Kıvrandıran hastalığa çare oluyor, üstüne su içerseniz…

Demir eksikliği sorunu yaşayanlara tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bu problemin üstesinden gelmek için kabak çekirdeği yenmesi gerektiğini söyledi. Kendisinin de düzenli olarak kabak çekirdeği tükettiğini belirten Müftüoğlu, bu şahane atıştırmalığın faydalarından bahsetti.
Sağlık - Sağlık
14 Nisan 2024 - 14:50

100 binde 1 görülüyor! 2 yıldır yemek yiyemiyordu, bir saatlik operasyonla sağlığına kavuştu

Kahramanmaraş'ta nadir görülen ve yutma güçlüğü olarak bilinen "akalazya" hastalığı nedeniyle 2 yıldır yeme ve içme problemi yaşayan 53 yaşındaki Hasan Karakök, uygulanan tedaviyle sağlığına kavuştu. Mutluluğunu paylaşan Karakök, “Su boğazımdan geçmiyordu. Yoğurt ve çorbalarla besleniyordum. Ameliyatımın ikinci gününde su içmeye başladım” dedi.
Sağlık - Sağlık
14 Nisan 2024 - 09:12

Uzmanlar aileleri uyarıyor! Çocuklarda ihmal ‘Mavi Balina’ oluyor

Sosyal medya kaynaklı çocuk cinayetleri ve Mavi Balina gibi oyunların sebep olduğu intiharların ailelerin çocuklarını ihmal etmelerinden kaynaklandığı bildirildi.
 - Merdiven testi ile kalp riskini belirle
13 Nisan 2024 - 02:19

Çabuk yoruluyorsanız sebebi kapak hastalığı olabilir! Merdiven testi ile kalp riskini belirle

Kapak hastalıklarının sinsi ilerlediğini söyleyen uzmanlar “Hiçbir şikâyet olmasa bile her insanın genç yaşlarda en azından bir kere ekokardiyografi çektirmesi ve 40 yaşından sonra düzenli aralıklarla kalp kontrollerini yaptırması çok önemlidir” diyor.
 - Koku kaybı ve kabızlığa dikkat: Parkinson habercisi olabilir
11 Nisan 2024 - 11:59

Koku kaybı ve kabızlığa dikkat: Parkinson habercisi olabilir

Acıbadem Kayseri Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Güven Arslan, Parkinson hastalığının detaylı inceleme ile teşhisinin erken konulabileceğini belirterek, “Hastalığın en erken bulguları arasında koku kaybı ve kabızlığın olduğu biliniyor. El titremesi de yine erken bulguların başında geliyor” dedi.
 - Çay ve kahve tiryakilerine kötü haber!
11 Nisan 2024 - 11:51

Çay ve kahve tiryakilerine kötü haber! Bayramda aşırı tüketime dikkat

Uzmanlar, Ramazanda oruçla birlikte uzun saatler boş kalan mideye bayramda ani yükleme yapılmaması için uyardı. Fazla yemeye bağlı olarak reflü şikayetlerinin arttığını belirten uzmanlar, çok fazla çay ve kahve tüketiminin de tansiyona yol açabileceğine dikkat çekti.
 - Türk cerrahı “tacizci” diye lanse ettiler
11 Nisan 2024 - 04:59

Sağlık turizmine itibar suikastı! Haber mi, algı operasyonu mu?

İngiliz The Sun’ın muhabiri, yanında gazeteci arkadaşı, hemşire ve görevli personel olmasına rağmen Türk cerrahı “tacizci” diye lanse etmeye çalıştı.
 - İnternette satılan diş beyazlatma kitleri için uyarı
10 Nisan 2024 - 14:17

İnternette satılan diş beyazlatma kitleri için uyarı

Uzmanlar internetten alınan diş beyazlatma kitleri için uyarıyor. Bu ürünlerin güvenilir olmadığının altını çizen Doç. Dr. Derya Gürsel Sürmelioğlu, "Yanlış kullanımlarıyla birlikte diş ve diş dokusu üzerinde ciddi zararlı etkileri vardır" diye konuştu.
 - Bayram çocuklara gelenekleri hatırlatır
09 Nisan 2024 - 02:57

Küçük hediyelerle onların gönlünü kazanın! Bayram çocuklara gelenekleri hatırlatır

Bayram ritüellerinin çocuklara manevi değerleri aşılamak için en önemli fırsatlardan biri olduğunu söyleyen uzmanlar, ailelere “Çocuklarınızla aile büyüklerinizi ziyaret edin. Sevgi ve paylaşma duygusunu onların da yaşamasını sağlayın” tavsiyesinde bulunuyor.
 - Mevsim geçişleri kalbe zarar
09 Nisan 2024 - 02:35

Sıcaklık değişimi kan akışını etkiliyor! Mevsim geçişleri kalbe zarar

Mevsim geçiş dönemlerindeki hava değişiminin kalp sağlığını etkilediğini belirten uzman isim, "Bu dönemde, özellikle tansiyon yüksekliği sebebiyle ilaç alan hastaların dikkatli olması gerekiyor" dedi.
Sağlık - Sağlık
08 Nisan 2024 - 17:00

Dilinde kıllar çıktı ve birdenbire siyaha döndü! Nedeni duyanları şoke etti

Kanser hastası bir kadının dili, antibiyotiğe karşı nadir görülen bir reaksiyon nedeniyle siyah ve kıllı bir hal aldı.
Sona Git