Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kalp krizine erken teşhis

Kalp krizine  erken teşhis

SAĞLIK Haberleri

Hızlı Davran Hayatını Kurtar Projesi, Türkiye'de kalp krizi işaretlerini tanımanın ve zaman kaybetmeden 112 Acil Servisi aramanın önemini vurguluyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Avrupa'da 10 ülke ile birlikte ülkemizde Türk Kardiyoloji Derneği tarafından yürütülen Hızlı Davran Hayatını Kurtar (Stent for Life) Projesi, Türkiye'de kalp krizi işaretlerini tanımanın ve zaman kaybetmeden nbsp;112 Acil Servisi aramanın önemini vurguluyor. Proje ile ilgili bilgi veren Türk Kardiyoloji Derneği Girişimsel Kardiyoloji Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Göktekin, kalp krizine bağlı toplam ölümlerin yarısı belirtilerin başlamasını izleyen ilk 3-4 saat içinde, çoğunlukla hastaneye ulaşmadan önce gerçekleştiğini söyledi. , Kalbe gelen kan akımının eski düzeyine gelmesi ne kadar gecikirse, kalpte hasar oluşma riskinin o kadar yükseldiğine işaret eden Prof. Dr. Göktekin, bu sebeple acil müdahalenin son derece önemli olduğunu söyleyerek, "Kalp krizinde saniyeler çok önemlidir. Kalp krizinin en önemli belirtisi göğüsten omuz ya da kollara yayılan ağrıdır. Kalp krizinden şüphelenilen her durumda vakit geçirmeden 112 aranmalıdır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...