Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'de hekimleri, sağlığına kavuşturdu

/ Kaynak: İHA
Türkiye'de hekimleri, sağlığına kavuşturdu

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Azerbaycanlı Govhar Mammadova, tedavi için geldiği Türkiye'de, eşine az rastlanır bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Azerbaycanlı Govhar Mammadova, çok sık yaşadığı şiddetli baş ve göz ağrısı nedeniyle bir çok ülkede başvurduğu hastanelerden bir türlü sonuç alamayınca Türkiye'ye geldi. İlk olarak özel bir göz hastanesine başvuran Mammadova,yapılan tetkikler sonuçsuz kalınca son çare olarak Beyin sinir Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Soner Büyükkınacı'ya şiddetli baş ağrısı şikayetiyle muayene olmaya gitti. Mammadova'ya hipofiz adenomu (beyin tümörü) teşhisi konuldu.

Medicana Bahçelievler Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Yrd. Doç. Dr. Soner Büyükkınacı tarafından burnundan girilerek ameliyat edilen Mammadova'nın beynindeki tümör alındı. Ameliyatla ilgili bilgi veren, Büyükkınacı; "Başarılı bir ameliyat oldu. Beyin tümörlerinin en sık görülenlerinden biri olan hipofiz tümörleri burundan girilerek çıkartılabiliyor. Bu tümörler hastada hormon dengesizliğine bağlı bulgular yapar. Adet düzensizliği, göğüslerde büyüme ve süt gelmesi, vücutta orantısız büyüme, kilo alma, görme kaybı ve baş ağrısı şikayetleri ile gelen hastalarda bu tarz tümörler saptanabilir" dedi.

Ameliyat edilen Govhar Mammadova operasyon sonrası duygularını şu şekilde ifade etti: "Azerbaycan da birçok hastaneye başvurdum fakat yapılan tetkikler bir sonuç vermedi. Bu ağrılar yüzünden haftada bir kez doktor eve geliyordu. Şuan çok mutluyum hastalığım teşhis edildi ve bu tümör beynimden değil burnumdan çıkartıldı. Ameliyata girerken yaşadığım korkudan eser kalmadı. Şuan çok mutluyum.

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...