Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Genetik korkularınızı doğru beslenme ile yenin

/ Kaynak: İHA
Genetik korkularınızı doğru beslenme ile yenin

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Suat Dülger, doğru beslenmenin, şeker, kanser gibi genetik aktarımı olduğu pek çok hastalığın önüne geçmede en önemli savaşçı olduğunu söyledi.

İzmir Üniversitesi Fizyoterapi Günleri kapsamında İzmir Üniversitesi'ne konuk olan Osteopat Fizyoterapist Suat Dülger, kanserden romatizmaya ve şekere kadar pek çok hastalığın tedavisi ve engellenmesinde beslenmenin belirleyici rol taşıdığını söyledi. Üç tarafı denizle çevrili, dünyanın en önemli zeytin üreticilerinden biri olan Türkiye'de yeteri kadar balık ve zeytinyağı tüketilmediğine dikkat çeken Suat Dülger, "Romatizma, parkinson, alzheimer, şeker gibi hastalıkların başlamadan önlenebilmesi ve tedavisi için beslenmenin temelinde, insülin direncini engelleyen dokuların daha iyi çalışmasına yardımcı olan Omega 3 için balık, C,E ve B vitamini, folik asit ve magnezyum, yeşil yapraklı sebzelerle meyve olmalı. Stres, kırmızı et, çiftlik tavuğu, ayçiçek, soya ve mısırözü yağı ile tüm karbonhidratlar, başta romatizma olmak üzere parkinson ve alzheimer gibi hastalıkların düşmanıdır. Çikolata, çay, kahve, sigara ve kötü hava şekeri yükseltir, uzun vadede genetik bozulmaya ve şeker gibi genetik devamlılığı söz konusu olabilecek hastalıkların görülmesine neden olur. Klorlu su, şekerli gıda, ilaçlar ve stres bağırsak hücrelerinin en önemli düşmanlarıdır" dedi.

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...