Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kalpteki tümöre koltuk altından müdahale

Kalpteki tümöre koltuk altından müdahale

SAĞLIK Haberleri

Kalp çarpıntısı şikayeti ile başvurduğu hastanede kalbinde 6,5 santimetrelik tümör belirlenen öğretmenin kalbindeki tümöre, koltuk altından müdahale edildi

Antalya'da kalp çarpıntısı şikayeti ile başvurduğu hastanede kalbinde 6,5 santimetrelik tümör belirlenen 30 yaşındaki öğretmenin kalbindeki tümöre, koltuk altından müdahale edildi. Operasyonla ilgili bilgi veren Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan, nbsp;"Nadir görülen bu rahatsızlık, kalbin sol kulakçığında ortaya çıkıyor. Küçük bir mercimek tanesinden yumurta büyüklüğüne ulaşması ise çok nadir görülüyor. Hastamızda; kalbin sol kulakçığına yerleşen kalp tümörü, bir yumurta büyüklüğüne ulaşmıştı ve kalbin fonksiyonlarını bozmaktaydı. Yapılan ameliyatta göğüs kemiği kesilmeden sadece koltuk altından 10 santimetrelik bir kesiyle kalbe ulaşıldı. Sol kulakçıktaki tümörün tamamı çıkartıldı. Hasta iki gün yoğun bakımda kaldıktan sonra dördüncü gün taburcu edildi. Bu tümörlerin tanısı ancak kalp ultrasonuyla olabilmektedir. Bazen de tamamen normal bir insanda buradan kopan tümör parçalarının beyne ya da diğer organlara zarar vermesiyle tanı konulabilmektedir" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...