Aile sağlığı merkezlerine renk geliyor

Aile sağlığı merkezlerine renk geliyor

SAĞLIK Haberleri

Bakanlık, SM'leri daha modern bir görünüme kavuşturmak ve soğuk birer mekân olmaktan çıkarmak için kolları sıvadı.

Gökhan KAYA ANKARA nbsp;
Bu kapsamda Bakanlık yeni inşa edilecek olan binaları çeşitli renklere boyayacak. Bu renklerin belirlenmesi için Bakanlık, aralarında kırmızı, yeşil, sarı ve mavi gibi renklerin bulunduğu 12 ayrı rengin yer aldığı bir anket düzenlendi. Tüm vatandaşların oylamasına açık olan anket sonucunda çıkacak renge göre yeni yapılacak aile hekimlikleri boyanacak.
2 BİN 500 BİNA YAPILACAK
Diğer taraftan birçoğu binaların giriş katlarında hizmet veren aile hekimliklerini bu durumuna son vermek isteyen Bakanlık, 7 ayrı bölgeye özgü olarak tasarlanan aile hekimlikleri binalarına hastane görünümü kazandıracak.Bu kapsamda Türkiye genelinde 500-700 metrekare arası büyüklükte 2 bin 500 bina yapılacak. İlk etapta il ve ilçelerin bilinen merkezlerine yapılması planlanan binaların her birinin maliyeti 300 bin lirayı bulacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...