Kronik stres dişleri vuruyor

Kronik stres dişleri vuruyor

SAĞLIK Haberleri

Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, "Stresin fiziksel yansıması bazen diş sıkması ya da gıcırdatmasıdır.' dedi

ZİYNETİ KOCABIYIK
Baş edilemeyen kronik stresin en önemli etkisinin dişler üzerinde görüldüğünü söyleyen Diş hekimi Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, "Stresin fiziksel yansıması bazen diş sıkması ya da gıcırdatmasıdır. Refleks olarak meydana gelen diş gıcırdatması nbsp;genellikle uyku sırasında dişleri bilinç dışı bir şekilde sıkarak yapılan bir harekettir. nbsp; Uykuda diş gıcırdatmak, dişlerin çiğneyici yüzeyinde aşınmalara sebep olur. Diş minelerinde oluşan aşınma çürüklerin daha kolay oluşmasına yol açar. Diş boyu kısalır ve dişler kolaylıkla kırılır. Aynı zamanda ağız yaraları, baş ağrısı, çene ağrısı şakak ve yanak bölgelerinde de kas ağrılarına neden olur " dedi.
Diş sıkma ve gıcırdatmanın yol açtığı rahatsızlıklar da "gece koruyucuları" olarak adlandırılan silikon içerikli diş plakları kullanılabileceğini söyleyen Dr. Kışlaoğlu, nbsp;"Kişinin rahatsızlığının seviyesine göre ek olarak kas gevşeticiler, psikolojik terapi yöntemi, eksik dişlerin yerine protez tedavisi uygulanabilir" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...