HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bu köylüerin fobisi, enfeksiyon!

Kaynak: İHA
Bu köylüerin fobisi, enfeksiyon!

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Muş'un Ağartı köyünde asfalt yolun bozulması nedeniyle oluşan toz bulutundan dolayı enfeksiyonun baş göstermesi köylüleri endişelendirdi.

Ağartı köyünde yapılan asfalt yolun kısa sürede kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle araçların geçişi ve rüzgardan dolayı oluşan tozun, çocukların enfeksiyon kapmasına neden olduğu iddia edildi. Köyde yüksek ateş ve benzeri şikayetlerle hastaneye kaldırılan çocukların enfeksiyon kaptığının ortaya çıkması üzerine, köyde ilginç önlemler alınmaya başlandı. Çocuklar ağızlarında maskeyle dışarıda gezerken, köy halkı da oluşan toz nedeniyle kapı ve pencerelerini açamıyorlar.


"KAPI VE PENCERELERİMİZİ AÇAMIYORUZ"
Köylüler, bir kilometre mesafedeki dereden hortumla su getirerek günde en az iki defa yolu sulamak zorunda kaldıklarını söylediler. Köy çocukları ise, evlerinden dışarı çıktıkları zaman maske taktıklarını, tozdan rahatsız olduklarını belirttiler.


Hortumla köy içindeki yolu sulayan Kıymet Tarhan, tozdan dolayı evlerinin kapı pencerelerini açamadıklarını, çocukların ve kendisinin devamlı dışarıda maskeyle dolaştıklarını belirterek, toz oluşmaması için günde en az iki defa yolu suladıklarını ifade etti.

İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini kaydeden Ercan Çelik ise yolun devamlı toz ürettiğini, bundan dolayı çok rahatsız olduklarını ve kendi çocuğunun da birkaç gün önce enfeksiyon kaptığını ve hastanede tedavisini yaptırdığının altını çizdi. Yetkililere seslerini duyurmaya çalışan Çelik, bir an önce yollarının yapılmasını istedi.


Burhan Çelik ise 2014 yılından beri müracaatlarının bulunduğunu, köy halkının artık maskesiz dışarı çıkamadığını belirterek, yetkililerin bir an önce bu duruma çözüm getirmesini istedi.


Muş Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise kendilerine şu ana kadar toplu olarak ulaşan bir vaka olmadığını, olması halinde ise gerekli çalışmanın yapılacağını belirttiler.

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...