Kalbiniz için kuruyemiş yiyin!

Kalbiniz için kuruyemiş yiyin!

SAĞLIK Haberleri

Gıda mühendisi Elif Yıldırım, faydaları saymakla bitmeyen kuruyemişlerin kalp ve damar sağlığı için “ilaç” olduğunu söyledi.

Ziyneti KOCABIYIK
Faydaları saymakla bitmeyen kuruyemişlerin kalp ve damar sağlığı için “ilaç” olduğunu söyleyen gıda mühendisi  Elif Yıldırım, “İçeriğinde yüksek oranda Omega 3 ve Omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitlerini barındırdığı için kalp ve damar dostu olan ceviz, içerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle de zihinsel yorgunluğunu gideriyor ve enerji veriyor” dedi.  Özellikle fiziksel güç gerektiren işlerde çalışanların her gün mutlaka 25-30 gr fındık tüketmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Bu miktar günlük E vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor. Ayrıca fındıkta bol miktarda bulunan beta- sitosterol mad­desi kolesterolü düşürmede ve ko­lon, prostat, göğüs kanseri gibi pek çok hastalığı önlemede önemli bir rol oynuyor. Yer fıstığı ise kandaki şeker oranını ayarladığı için şeker hastalarına faydalı olmakla birlikte gastrit, mide yanması ve ekşimesi şikâyetlerini azaltıyor” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...