Tiroid hastalarına sigara uyarısı!

Tiroid hastalarına sigara uyarısı!

SAĞLIK Haberleri

Tiroid hastalığının e göz tutulumunun sigaraya bağlı olarak artış gösterdiği ve tedavi edilmediği taktirde körlüğe yol açabileceği bildirildi.

Tüm tiroid hastalıklarında gözle ilgili problemler yaşandığına dikkat çeken Dünyagöz Hastanesi'nden Op. Dr. Akın Banaz, “Tiroid hastalığına bağlı olarak göz çevresini saran yağ dokusunda ve kaslarda meydana gelen şişmeler, gözde şaşılığa, göz kapağının açıkta kalmasına ve gözün öne fırlamasına sebep olabilir” dedi. Göz tutulumu tedavi edilmeyen tiroid hastalarında, ileri evrelerde görme sinirlerinin sıkışması ya da kornea tabakasının açıkta kalmasına bağlı olarak körlüğe kadar varan görme problemlerinin yaşanabileceğini söyleyen Dr. Banaz, sigara kullanımının bu riski artırdığını belirtti. “Göz hastalığı gelişme ihtimali ve hastalığın şiddeti sigara kullanımı ile artmaktadır” diyen Beden, hastalara sigarayı bırakmalarını tavsiye etti. Beden, hastaların sigara içmese bile sigara içilen ortamlarda bulunmalarının  da kendileri için zararlı olacağını kaydetti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...