Kronik böbrek hastalığı AIDS kadar öldürüyor!

Kronik böbrek hastalığı AIDS kadar öldürüyor!

SAĞLIK Haberleri

'Küresel Durum Raporu', dünyada 65 yaş üstü her 5 erkekten biri ile her 4 kadından biri kronik böbrek hastası olduğunu ortaya koyuyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK
Uluslararası Böbrek Vakıfları Federasyonu tarafından yayınlanan 'Küresel Durum Raporu', dünyada 65 yaş üstü her 5 erkekten biri ile her 4 kadından biri kronik böbrek hastası olduğunu ortaya koyuyor. Raporu değerlendiren Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, farkındalık çalışmalarına rağmen kronik böbrek hastalığının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de arttığına dikkat çekiyor. 
Dünya nüfusunun yüzde 10'unu etkileyen kronik böbrek hastalığı sebebiyle her yıl milyonlarca insan uygun tedaviye ulaşamadığından hayatını kaybediyor. Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, “Yayınlanan raporda '1990 yılı dünyadaki toplam ölüm nedenleri listesinde 27. sırada yer alan kronik böbrek hastalığı, 2010 yılında aynı listede 18. sıraya yükselmiştir. Bu durum HIV ve AIDS'den sonraki en hızlı artıştır” dedi. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...