Bu bakterilerin eksikliği astım riskini artırıyor

Bu bakterilerin eksikliği astım riskini artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Kanada'da yapılan bir araştırma, 4 yararlı bakterinin eksik olduğu bebeklerde, astım görülme riskinin arttığını gösterdi.

Yararlı bakterilerin yani prebiyotik ve probiyotiklerin, sağlıklı bir vücut için gerekliliği zaten biliniyor. Kanada'da yapılan araştırmadan da benzer bir sonuç ortaya çıktı.


4 iyi bakteri astımı önlüyor
Kanadalı bilim insanlarının araştırması, 4 yararlı bakterinin eksik olduğu bebeklerde, astım görülme riskinin daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, bebekken iyi bakteriye maruz kalmanın, ileride astım ve alerjiyi önlemedeki rolü büyük.


319 çocuktaki bakteriler incelendi
Araştırmacılar, 319 çocuktaki bakterileri inceledi. Dört çeşit bakterinin kilit önemde olduğu saptandı. Buna göre, bu 4 bakterinin eksik olduğu 3 aylık bebekler, 3 yaşına geldiklerinde daha yüksek olasılıkla astım hastası oluyor. Uzmanlar, ''Doğru zamanda doğru bakteri, alerji ve astımı önlemenin en iyi olu olabilir'' görüşünde.


Çocuklar mikroplarla yeterli şekilde tanışmıyor
İnsan vücudundaki bakteri, mantar ve virüs sayısı hücre sayısından 10 kat fazla. Bunun sağlığa büyük etkisi olduğu düşünülüyor. Özellikle, doğduktan sonraki ilk birkaç ay önemli.


Çocukların artık yeteri kadar mikrop ile karşılaşmadığı belirtiliyor. Bazılarına göre bu, bağışıklık siteminin iyi ve kötü mikrop arasında ayrım yapmasını zorlaştırıyor. Örneğin, sezaryen doğum ve anne sütü almamak, bebeğe geçen bakteri sayısını sınırlıyor.


Bakteriler konusunda bilginin sınırlı olduğuna dikkat çeken uzmanlar daha çok araştırma yapılması gerektiğini söylüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...