İnternetten gelen bilgiye dikkat!

İnternetten gelen bilgiye dikkat!

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Birol Güvenç, internetteki bilgi kirliliğinin özellikle kanser hastalarının tedavisini olumsuz etkilediğini söyledi.

İnternetteki bilgi kirliliğinin özellikle kanser hastalarının tedavisini olumsuz etkilediğini söyleyen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Erişkin Kemik İliği Nakli Merkezi Medikal Direktörü Prof. Dr. Birol Güvenç, hastaların ve hasta yakınlarının bu konuda güvenilir adresleri izlemeleri gerektiğini bildirdi. 
Bazı kanser türlerinin tamamen tedavi edilebildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Güvenç, “Özellikle lenfomalar en iyi tedavi edilebilen kanser türlerinden biridir. Hastalığın türü ve evresine göre; klasik kemotereapi dışında radyasyon tedavisi ve kemik iliği nakli ve son yıllarda çok büyük başarı sansı sağlayan hedefe yönelik tedaviler, hastalığın seyrini tamamen değiştirmiştir. Hastalar ve hasta yakınlarının öncelikle bu hastalığın “tedavi edilebilir” olduğunu unutmayıp, bilgi kirliğinden uzak durması gerekmektedir” dedi.   
Lenfoma için KAYNAK: lenfoma.org.tr 
Hematoloji Uzmanlık Derneği'nin resmi sitesi olan lenfoma.org.tr'nin yurt dışındaki yabancı hematoloji dernekleri ile işbirliği yaptığını söyleyen, Prof. Dr. Güvenç, sitede yer alan bilgilerin Avrupa Kanser Derneği,   Avrupa Lösemi ve Lenfoma Derneği gibi uluslararası saygın kuruluşların kendi web sayfalarında yayınlanan gelişmelerden Türkçe'ye çevirilerek aktarıldığını ifade etti.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...