Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türk Kızılayının hedefi yıllık 2,5 milyon ünite kan'

/ Kaynak: AA
'Türk Kızılayının hedefi yıllık 2,5 milyon ünite kan'

SAĞLIK Haberleri  / AA

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, 'Hedef 2,5 milyon ünite kan ve Türkiye ihtiyacının tamamını karşılayabilmek' dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gönüllü donörlerden güvenilir kan temini projesi kapsamında Türkiye'nin kan ihtiyacını karşılama yetkisinin Türk Kızılayı'na verildiğini ve kan bağışlarının her yıl artarak devam ettiğini söyledi.


Kan bağışının organ bağışı kadar, hatta bazı durumlarda ondan daha da önemli olduğunu dile getiren Akar, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin kan ihtiyacının yüzde 80'ini net olarak Türk Kızılayı karşılıyor. Hedef 2,5 milyon kan ve Türkiye ihtiyacının tamamını karşılayabilmek. Yıllık 2,5 milyon ünite kana ulaştığımızda ihtiyacın tamamını biz karşılayabileceğiz. Bizimle protokol yapan bütün hastanelere eksiksiz olarak ihtiyaç duyduğu kanı veriyoruz. Türkiye'nin her noktasından kan topluyoruz, her noktasına kan dağıtıyoruz. Kanı asla bir başkası aracılığı ile değil kendi araçlarımızla ve görevlilerimizle uygun saklama şartlarında saklamak suretiyle dağıtımını yapıyoruz. Hastanelere kendimiz veriyoruz."


Kan ihtiyacının yüzde 100'ü karşılanacak
Üniversite hastanelerinin araştırma ve inceleme yapmak için ihtiyaç duydukları kanı kendilerinin aldığını belirten Akar, "2 yıl içerisinde Kızılay'dan başka kimse kan almayacak. Türk Kızılayı, Türk insanının kan ihtiyacının yüzde 100'ünü karşılayacak. Bir ünite kan bağışlayan kişi, üç hastayı yeniden hayata tutundurmuş oluyor. Dünyanın en modern testlerini bu kanlar üzerinde yapıyoruz. Bunların serolojik ve biyolojik testlerini yapıyoruz" şeklinde konuştu.

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...