65 yaş üstüne zatürre aşısı mutlaka yapılmalı

65 yaş üstüne zatürre aşısı mutlaka yapılmalı

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Ünal, yetişkinleri zatürreden korumak için aynı zamanda çocukların da aşılanması gerekir diye konuştu.

Zatürrenin ileri yaşlarda ve kronik hastalık durumunda öldürücü olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Ünal, yetişkinleri zatürreden korumak için aynı zamanda çocukların da aşılanması gerekir diye konuştu. Aşının çocuklarda zatürreyi engellediği gibi zatürre mikrobunun boğazda taşınmasına da engel olduğunu ifade eden Prof. Dr. Serhat Ünal, “Enfeksiyon, çocuğun boğazında taşınmadığı için büyükbabasına bulaşmıyor. Büyükbabası aşılı olmadığı halde zatürreye yakalanmıyor” dedi.
10 YILDA BİR TETANOS AŞISI
Prof. Dr. Serhat Ünal, ülkemizde en iyi bilinen erişkin aşısının tetanos aşısı olmasına rağmen toplumun sadece yüzde 3-4'ünün tetanos bağışıklamasının olduğunu söyledi. Herkesin çeşitli sebeplerle hayatının bir döneminde tetanos aşısı yaptırdığını ifade eden Prof. Dr. Ünal, “Ancak aşının etkisi 10 yıl sürüyor. Korunma için 10 yılda 1 yenilenmesi gerekiyor. İnsanlar bir kez yaptırdıktan sonra ömür boyu korunduklarını düşünüyorlar” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...