Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kolesterolü tartışmak anlamsız

Kolesterolü tartışmak anlamsız

SAĞLIK Haberleri

Medyada sürdürülen “Kolesterol yüksekliği zararlı değildir. Tedaviye gerek yoktur” tartışmalarının toplum sağlığını tehdit ettiği bildirildi.

Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği'nin düzenlediği kongrenin basın toplantısında konuşan uzmanlar, bugüne kadar yapılan bilimsel çalışmalarla kalp krizi ve inmeden korunmada etkinliği ispat edilmiş olan kolesterol ilaçlarının özellikle risk gruplarında kullanılması gerektiğini vurguladılar. 
Özellikle damar sertliği ya da diyabeti olan, daha önce kalp hastalığı ya da inme geçirmiş, 50 yaşın üzerinde şişman, tansiyonu yüksek kişilerin mutlaka kolesterol ilacı kullanması gerektiğini söyleyen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tufan Tükek, “Hem Avrupa hem Amerika kılavuzlarında büyük hasta gruplarında kolesterol düşürücü tedavinin kalp krizi ve felci ve bu hastalıklardan ölümleri azalttığı gösterilmiştir” dedi. Adının önünde sadece doktor tanımlaması bulunan ve hiçbir sorumluluğu olmadığı halde “Kolesterol ilaçlarının faydasız” olduğunu savunan kişilerin, bazı hastaların ilaçlarını bırakmasına sebep olduğunu belirten Prof. Dr. Tüfekçi, “Bu durumun sonuçlarını 10-15 yıl sonra göreceğiz. Risk faktörü yüksek ilaç kullanmayan kişilerde kalp krizinden ve ölüm oranlarının artmasından endişe ediyoruz” diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...