Birçok kişinin ağzının tadını kaçıracak bu rapora göre, sosis, pastırma, sucuk, jambon benzeri işlenmiş etler kansere sebep oluyor. Günde 50 gram işlenmiş et yenilmesi, kalın bağırsak kanserine yakalanma riskini yüzde 18 oranında arttırıyor. Dünya Sağlık Örgütü, kırmızı etlerin de kansere yol açma sebebi olabileceğini ancak bu konudaki verilerin sınırlı olduğunu bildirdi. WHO, kırmızı etin sağlık açısından yararları olduğunu da hatırlattı. İşlenmiş eti alkol ile aynı kategoriye alan Dünya Sağlık Örgütü, eldeki en iyi bilimsel verileri değerlendiren Uluslararası Kanser Araştırmaları Dairesi'nin tavsiyesi üzerine bu sonuca varıldığını vurguladı. İşlenmiş et, kırmızı etin ömrünü uzatmak veya tadını değiştirmek amacıyla tütsüleme, kurutma ya da tuz ve koruyucu maddeler ekleyerek niteliğinin değiştirilmesi anlamına geliyor. Kanser tehlikesini arttıran unsurların da bu eklenen maddeler olduğuna dikkat çekiliyor.