Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hamilelikte de grip aşısı yaptırılabilir

Hamilelikte de grip aşısı yaptırılabilir

SAĞLIK Haberleri

Op. Dr. Hakan Özörnek, Grip aşısının canlı virüs içermemesi sebebiyle hamilelikte ve tüp bebek tedavisi sırasında yapılmasının sakıncalı olmadığını söyledi

Ziyneti KOCABIYIK
Grip aşısının canlı virüs içermemesi sebebiyle hamilelikte ve tüp bebek tedavisi sırasında yapılmasının sakıncalı olmadığını söyleyen Eurofertil Tüp Bebek Merkezleri Medikal Direktörü Op. Dr. Hakan Özörnek, “Ancak doktorundan onay alan anne adaylarının aşı yaptırabilmeleri için bebeklerinin gelişim süreçlerini dikkate almaları gerekiyor. İlk 3 ay düşük yapma ihtimali fazla olduğu için, anne adayı bebeğin gelişimi tamamlanmış olduğu 3. aydan sonra aşı yaptırabilir” dedi. 
Gebelikle sonuçlanmış ya da devam eden tüp bebek tedavisi sırasında grip olan anne adaylarının paniğe kapılmamaları gerektiğini belirten Dr. Özörnek, virüsün yumurtanın kalitesini düşürmediğini, bu nedenle de tedaviye ara vermek gerekmediğini söyledi.
Hamilelik sırasında grip olan anne adaylarına verilecek en önemli tedavinin dinlenme olduğunu hatırlatan, Dr. Özörnek, gribin etkilerini hafifletmek için doğal yöntemlere başvurulabileceğini belirtti. Dr. Özörnek şu önerilerde bulundu:
- Burnunuz tıkanıyorsa, evde bir tatlı kaşığı tuzu yarım litre suya karıştırarak serum fizyolojik hazırlayıp burnunuza çekebilirsiniz. 
- Öksürüğünüzü ballı ılık süt, ılık limon ya da elma suyu içerek azaltabilirsiniz.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...