Organ naklinde ilk 5'teyiz

Organ naklinde ilk 5'teyiz

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Yalçın Polat, Türkiye'nin organ naklinde dünyada ilk 5 içinde yer aldığını söyledi.

Ziyneti KOCABIYIK
Artık organ nakli olabilmek için hastaların yurt dışına gitmediğini aksine yabancı hastaların Türkiye'de organ nakli yaptırmak için ülkemize geldiğini söyleyen  Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat, Türkiye'nin organ naklinde dünyada ilk 5 içinde yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Polat, 2015 yılında organ bekleyen hasta sayısında artış görüldüğünü belirterek, “Sağlık Bakanlığı'nın 2015 verilerine göre şu anda 22.000 böbrek, 2.200 karaciğer, 600 kalp, 260 pankreas, 50 akciğer, 4 kalp kapağı, 5 ince bağırsak hastası kadavradan nakil olabilmek için bekliyor” dedi.
 Prof. Dr. Polat, “Organ nakli yapılan kişiler ortalama 3 ay sonra sosyal ve iş hayatlarına geri dönüp yeniden çalışan üreten insan olabiliyor. Bu süreçte çocuk sahibi olunabiliyor, kişi yaşantısına eskisi gibi sürdürebiliyor” dedi. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...