Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Anne adaylarına "normal doğum" için koçluk hizmeti

/ Kaynak: AA
Anne adaylarına "normal doğum" için koçluk hizmeti

SAĞLIK Haberleri  / AA

Kocaeli'de hastanelerde uzmanı ve psikolog gözetiminde eğitim verilen anne adayları "normal doğuma" hazırlanıyor.

Kocaeli'de hastanelerde oluşturulan "doğuma hazırlık sınıfları"nda ebe, diyetisyen, kadın doğum uzmanı ve psikolog gözetiminde eğitim verilen anne adaylarına, solunum egzersizleri ile gevşeme teknikleri öğretiliyor.


Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliğince hayata geçirilen uygulama kapsamında "gebelik koçluğu" hizmeti verilen anne adayları, normal doğuma hazırlanıyor.


Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Darıca Farabi Devlet Hastanesi, Gölcük Devlet Hastanesi ile Dilovası Devlet Hastanesinde oluşturulan "doğuma hazırlık sınıfları"nda  sancılarıyla nasıl baş edecekleri öğretilen, her türlü sorunlarını danışabilecekleri ebe tahsis edilen kadınlar, doğumla ilgili korku ve endişe ile karşılaşmıyor. 


Anne adayları, kendileri için özel hazırlanan odada doğumlarını yapmasının yanı sıra taburcu edilinceye kadar bebeğinin bakımını burada sürdürüyor.


Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne adaylarına doğum sürecinde yaşadığı endişe ve korkularını gidermek amacıyla işitsel ve görsel eğitim verdiklerini söyledi.


Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sezaryenle doğum yapanlarda artış olduğunu, bu projeyle kadınların normal yolla sağlıklı doğum yapmalarının teşvik edildiğini vurgulayan Ergüney, uygulamanın bir yıldır devam ettiğini ve 540 gebenin bu eğitimlerden yararlandığını anlattı.

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...