Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Spastik dipleji' hastası Berra sağlığına kavuştu

/ Kaynak: AFP
'Spastik dipleji' hastası Berra sağlığına kavuştu

SAĞLIK Haberleri  / AFP

Belçika'da ameliyat olarak sağlığına kavuşan 'spastik dipleji' hastası 11 yaşındaki Berra Vali Balkanlıoğlu'na desteğinden dolayı teşekkür etti.

Ordu Valiliği tarafından başlatılan yardım kampanyası sonucu Belçika'da ameliyat olarak sağlığına kavuşan "spastik dipleji" hastası 11 yaşındaki Berra Gürsoy, Vali İrfan Balkanlıoğlu'na desteğinden dolayı teşekkür etti. 


Ordu'da, 8 aylıkken "spastik dipleji" tanısı konulan ve cihaz yardımıyla yürüyebilen 11 yaşındaki Berra Gürsoy, valilikçe başlatılan yardım kampanyasıyla para toplanmasının ardından Belçika'da ameliyat oldu.


Belçika Leuven Katolik Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ortopedisi Kliniğinde gerçekleşen ameliyatın ardından sağlıklı bir şekilde Ordu'ya dönen Berra Gürsoy, annesi Emel ve babası Fırat Gürsoy ile Vali Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.


Ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, "Dünyalar tatlısı Berra kızımız rahatsızdı. Kemikler yaşına uygun büyürken, kasları ve kemik dışındaki başka organları aynı oranda büyüyemiyor, gelişemiyordu. Bu durum da vücudunun deforme olmasına kasların kasılmasına, ayakta kalamayacak, dik duramayacak ve yürüyemeyecek düzeyde sıkıntı ile karşılaşmasına, zorluk çekmesine yol açıyordu. 4 ay önce beni ziyarete geldiğinde ayakta durmakta zorlanıyordu. Anne ve babasının çok fedakarca çalışması, gayret etmeleri, adeta kendilerini çocuklarına adamaları neticesinde Berra kızımız sağlığına kavuştu" diye konuştu. 

SAĞLIK
Kaynak: AFP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...