HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Reklam yoluyla satılan 'romatizma' kremlerine dikkat

Kaynak: AA
Reklam yoluyla satılan 'romatizma' kremlerine dikkat

SAĞLIK Haberleri  / AA

Doç. Dr. Pehlivan, "romatizmaya çözüm" vaadiyle reklamı yapılan kremlerin kullanılmaması konusunda hastaları uyardı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, romatizmal hastalıkların halk arasında iyi bilinmediğini ve tek bir hastalık olarak kabul gördüğünü belirtti.


"Romatizma" olarak adlandırılan tek bir hastalığın bulunmadığını vurgulayan Pehlivan, şunları söyledi:
"Romatizma dediğimiz hastalık ciddi bir hastalık. İnsan organlarına ciddi zararlar vererek ölümcül sonuçları olabilecek bir hastalık. Bu yüzden fazla hastalığa verilen genel bir addır. Bu nedenle romatizma kremlerle çözülebilecek derecede basit bir hastalık değildir. Bu kadar önemli bir hastalık olan romatizmanın televizyon ekranlarında satılan bir kremle veya sürülen bir sıvıyla geçmesi imkansız. Bu tür krem ve buna benzer ürünler hastanın karaciğer, böbrek gibi organlarına ağır zarar vererek ölümüne yol açabilir. Aynı zamanda krem sürüldükten sonra vücuda geçiyor, buradan bağırsaklardan emilerek kana karışması sonucu hastanın karaciğerine de zarar vererek ciddi hasar almasına yol açıyor. Böylece bu organlara ağır zarar vererek ölümüne yol açabilir." 


Pehlivan, son dönemlerde özellikle televizyon reklamları ve sosyal medya üzerinden bitkisel, organik maddelerle  "romatizmaya kesin çare" sloganıyla insanların kandırıldığını bildirerek, "Hastaların parası ve sağlığıyla oynayanlara asla inanmayın. Tıp ve pozitif bilim dışında, bu dolandırıcılara itibar etmeyin. Tıp dünyası dışında 'Romatizmanızı geçireceğiz' diyenlere inanmayın. Çünkü bir bitki, bir hastanın karaciğerini çok kısa sürede bitirebiliyor" değerlendirmesinde bulundu.  

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...