HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Zatürreden korunmak için sıkı giyinmek yetmez

Kaynak:
Zatürreden korunmak için sıkı giyinmek yetmez

SAĞLIK Haberleri  / 

Dr. Hişam Alahdab, halk arasında zatürrenin üşütme ile ilgili olduğu şeklinde yanlış bir bilgi dolaştığını söyledi

ZİYNETİ KOCABIYIK
Halk arasında zatürrenin üşütme ile ilgili olduğu şeklinde yanlış bir bilgi dolaştığını söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Hişam Alahdab, “Akciğer enfeksiyonu olarak bilinen zatürreye, bakteri, virüs ve nadiren parazitler neden oluyor. Halk arasında üşütmekle zatürre olunduğuna dair yaygın bir inanış var. Aslında üşütmek, bağışıklık sistemimizi kısa süreli de olsa zayıf düşürüp bizi enfeksiyonlara açık hale getirir. Ancak enfeksiyon etkenine maruz kalınmadan, sadece üşütmekle zatürre olunmaz” dedi.
Kalabalık yerler, kapalı alanlar, insanların toplu halde yaşadığı okullar, askeriye ve yurtlarda zatürrenin bulaşma riskini artırdığına dikkat çeken Alahdab, “Üşüme, titreme, ani yükselen ateş, öksürük, iltihaplı balgam ve nefes almakta zorlanma gibi belirtiler zatürrenin habercisi olabilir. Belirtiler başladıktan sonra hasta tedavisiz kalırsa zatürrenin hızlı seyrinde ilk 48-72 saatte solunum yetmezliği görülebilir. Risk grubunda ölüme sebep olabilen zatürreden korunmak için aşı yaptırmak gereklidir” dedi.
SAĞLIK
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...