Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yavru vatan sağlık üssü olma yolunda

Yavru vatan sağlık üssü olma yolunda

SAĞLIK Haberleri

Kıbrıs'ta temeli atılan ikinci tıp fakültesi ve üniversite hastanesi, adanın sağlık merkezi alternatiflerini artıracak.

Ebru Karatosun GİRNE  
KKTC, sağlıkta üs olmaya adım adım ilerliyor. KKTC'ye  ikinci tıp fakültesi ve üniversite hastanesi  geliyor. 150 yatak kapasiteli Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 'nin Eylül 2016'da tamamlanması bekleniyor.  Hastanede 5 ameliyathane, kardiyoloji, fizyoterapi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, tam görüntüleme merkezleri de bulunacak. Aynnı zamanda hastanede robotik cerrahi sistemleri gibi son teknoloji ürünleri de kullanılacak. 
Açılışta konuşan Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Günsel, tıp fakültesi ve hastanesi ile Girne'nin geleceğine damga vuracak 2 önemli adım attıklarını söyleyerek, “Girne Üniversitesi Tıp fakültesi ve üniversite hastanesi bilimsel donanımları ve teknik alt yapısıyla öğrencilere eğitim ve araştırma imkânları sağlanacak. Araştırmalara odaklanacak olan üniversitemiz dünya bilimine katkı sağlayacak” diye konuştu.
Eski Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ise KKTC  ekonomisinin gelişmesi ve sesini dünyaya daha iyi duyurabilmek için bu gibi uluslararası öğrencileri bağrında barındıracak kuruluşlar açılmasının önemli olduğunun altını çizdi. KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu da hükümetlerinin önceliklerinden birinin  KKTC'yi uluslararası düzeyde bir eğitim merkezi haline getirmek olduğunu söyledi. Kalyoncu, “Yeni üniversitelerin açılmasını, mevcut üniversitelerin kapasitelerinin geliştirmesini teşvik edeceğiz” dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...