Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Grip olduğunuzda lens kullanmayın

Düzenleyen:
Grip olduğunuzda lens kullanmayın

SAĞLIK Haberleri

Grip ve soğuk algınlığı sırasında lens kullanmak, göz sağlığını olumsuz etkiliyor.

Daha çok alt ve üst solunum yollarını etkileyen grip enfeksiyonunun gözlere de zarar verebileceği bildirildi. Grip mevsiminde el temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan, “Grip ve soğuk algınlığı boyunca ellerin sık sık yakınması, gözle temasın mümkün olduğunca azaltılması, özellikle kağıt mendillerin gözle temas ettirilmemesi ve lens kullanılıyorsa bu dönemde kısa bir süre gözlüğe dönülmesi gerekir” dedi. 
Prof. Dr. Doğan, “Grip bulaşıcı sebebiyet verdiği göz enfeksiyonu da kolaylıkla çevremizdekilere bulaşabilir. Elleri sık yıkamak, ortak eşya kullanmamak, gözlere temastan kaçınmak bulaşma riskini azaltacaktır. Bu dönemde özellikle kontakt lens kullanılmamalıdır. Üç gün süren ve geçmeyen sulanma, yanma, batma, çapaklanma şikâyetlerinde ise mutlaka bir göz doktoruna başvurulmalıdır. Erken müdahalenin büyük önem taşıdığı bu durumda gözde oluşan enfeksiyonlar antibiyotik veya damla gibi ilaçlarla tedavi edebilir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...