Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Saçlar gidiyor fakat tek suçlu sonbahar değil

Düzenleyen:
Saçlar gidiyor fakat tek suçlu sonbahar değil

SAĞLIK Haberleri

Saç dökülmesi sonbahara bağlansa da kimyasallar, koruyamamak, stres gibi etkenler de çok önemli. En iyisi kaybetmeden korumasını bilmek...

CANAN ERASLAN

Sonbahar... Kış mevsimi öncesinde alışveriş mevsimi, kilo alma mevsimi ve saçların dökülme mevsimi... Ya da biz öyle biliyoruz. Evet, saçların sadece sonbaharda döküldüğü kesinlikle şehir efsanesi... Yoğun dökülme ve kelleşme daha çok erkek problemi olarak bilinse de son dönemde kadınlarda da aşırı seyrelme ve hatta kelleşme görülüyor. Bunda yoğun kimyasal içeren boyalar, şampuanlar, bakım kremleri, düzleştirici losyonlar, doğru seçilmeyen şekillendiricilerle, mizampli, perma, kalıcı fön gibi saçın yapısını değiştirmeye yönelik işlemler en büyük etken olarak sıralanıyor. Bütün bunların yanı sıra hormonlar, stres, genetik nedenler de saç telinde incelmeye ve dökülmeye sebep olabiliyor. Kadınlarda hamilelik, ani kilo kaybı gibi etkenler, erkeklerde ise ani kilo kaybı ve stres dökülmenin temel nedenlerinden sayılabiliyor. Saçı geri kazanmanın en etkili yöntemleri arasında ‘saç ekimi’ önemli bir yer tutuyor ama pahalı ve meşakkatli. Bazı bitkisel ilaç ya da kozmetik ürün üreticileri, binlerce telin yeniden çıkacağı vaadiyle iddialı kampanyalar yapıyor.
EN GÜZELİ KENDİ RENGİNİZ
Evet, aslında en yakışanı saçlarımızın kendi hâli ama zaman zaman değişik şeyler istiyoruz. İstiyoruz da siz siz olun, dökülmeden önce doğal yöntemlerle saç telinizi kalınlaştırın. 18-20 yaşından, yani tam gelişim tamamlanmadan kesinlikle boyamayın saçınızı. Mümkünse kimyasalları saç üzerinde fazla tutmayın. Spreyli, jöleli saçlarla sabaha uyanmayın mesela... Yağlı derinin saçı beslediği de yanlış bilgi... Aksine saç kökleri kapandığı için deri hava almıyor ve dökülme hızlanıyor... Ayrıca kozmetik ürün alırken ince eleyip sık dokumakta da yarar var...

5942 yeni saç teline yer açın

Bitkilerle saç bakımı konusunda ürün geliştiren PHYTOSOLBA laboratuvarları, daha fazla ve daha kalın saç teli oluşumunda iddialı. Şirket, PHYTOLOGIST 15 adlı ürünle 5942 yeni saç teli çıkacağı iddiasında. Ürün içeriğinde, saç kökünün tutunmasını geliştiren kakao, yeni saç oluşumunu destekleyen Hint kantaronu, daha kalın ve hacimli  saç teli için Çin takkesi ile saçın ömrünü uzatan bitkisel kök hücreleri bulunuyor. Ürünün düzenli kullanımı tavsiye ediliyor.

Saç bakım serisi onarım vadediyor

Dökülme karşıtı ve güçlendirici etkisi olduğu belirtilen URBAN Care Biotin’in keratin tabakasını yeniden yapılandırarak saçlarda oluşan kırılma ve kopmaları engellemeye yardımcı olduğu ifade ediliyor. Şirket yetkililerinin verdiği bilgiye göre, saç telini özel olarak içten yapılandıran seri, saç köklerini yeniden canlandırıyor ve saç yoğunluğunu artırıyor, hızlı uzamasını destekliyor. 

Saçlar için hepsi bir arada seçeneK

Küçük ev aletleri markası Arzum, saç bakım ürünlerinde, ‘hepsi bir arada’ seçeneğini sunuyor. Arzum Bellisima Serisi, saç düzleştirici, saç kurutma makinesi ve yeni nesil saç fırçası ile iddialı. Yetkililer, ürünün düz fön, gevşek dalga, retro bukleler ve cesur görünüm için rahatlıkla kullanılabileceğini ifade ediyor. Ürünler sıcaklık saç tiplerine göre 130 ile 230 derece arasında ayarlanabiliyor. 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...