Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koku bozukluklarında fark oluşturan tedavi

Düzenleyen:
Koku bozukluklarında fark oluşturan tedavi

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’de sağlık sektörünün öncü ve lider grubu Bayındır Hastaneleri, bireylerin yaşam kalitesini düşüren koku alma bozukluklarına bünyesinde bulundurduğu son teknoloji "Koku Laboratuvarı”nda çözüm üretiyor.

Sağlıklı bireyler için kokuları algılayabilmek sıradan bir olay. Solunan havanın kalitesi, egzoz kokusu, zehirli gazlar ve yangın ya da bozulmuş bir yiyecek koku duyumuz sayesinde anlaşılır. Kokuları algılayamamak bireylerin hayatında mutsuzluk oluşturur. Olumsuz durumları algılayamamamız nedeniyle de hayatımızı etkilenir.
Artık farklı hastalıkların nedeni ya da sonucu olarak karşımıza çıkan koku alma bozuklukları Bayındır Sağlık Grubu’nun teknolojik tedavi yöntemleriyle ortadan kaldırıyor. Tıp literatüründe "İletim tipi" ve "Sinirsel tip" olarak ikiye ayrılan koku alma bozuklukları; kemik eğriliği ve sinüzit gibi hastalıkların sonucu olarak ortaya çıkabileceği gibi Alzheimer ve Parkinson gibi sinirsel hastalıklar ile birlikte de görülebiliyor.
DOĞRU TEDAVİ KOKU BOZUKLUĞUNU KALDIRIYOR
Tam tanı ve doğru tedavinin önemini vurgulayan Bayındır İçerenköy Hastanesi  Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ethem Şahin, koku alamama şikâyetiyle gelen hastaların tedavi sürecini şöyle anlatıyor, “Koku alma şikâyetiyle gelen hastalar önce detaylı bir Kulak-Burun-Boğaz (KBB) muayenesinden geçiriliyor. Ardından hastalar baş-boyun muayenesine alınarak geçmişten gelebilecek travmaların, koku sorununa etkileri araştırılıyor.  Bünyemizde bulunan ‘Koku Laboratuvarında’ koku duyusunu; tanımlayıcı test, ayırt edici test ve eşik değerler olarak belirleyip hastadaki durum ortaya konuyor. Laboratuvar testlerinin ardından hastalığın tipine göre tedavi belirleniyor. Koku alma sorununun beyinsel bir hastalıktan kaynaklanmadığı durumlarda, hastalar 2 aya yakın süren koku terapisine alınıyor. Bu süreçte belli aralıklarla yeniden değerlendirilen hastalara kokular belirlenen aralıklarla verilerek koku duyusunun yeniden gelişmesi sağlanıyor.”

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...