1 tüp kandan kanser teşhisi

Düzenleyen:
1 tüp kandan kanser teşhisi

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’de ilk defa kullanılmaya başlayan testle, kanda dolaşan kanser hücrelerini henüz tümör düzeyine ulaşmadan tesbit etmek mümkün oluyor.

Ziyneti Kocabıyık

Türkiye’de ilk defa kullanılmaya başlayan testle, kanda dolaşan kanser hücrelerini henüz tümör düzeyine ulaşmadan tesbit etmek mümkün oluyor. Amerika, İngiltere ve Avrupa’nın bazı ülkelerindeki başarılı kanser merkezlerinde kullanılan test ülkemizde Anadolu Sağlık Merkezi’nde de yapılmaya başlandı. Konu ilgili bilgi veren Anadolu Sağlık Merkezi Patoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Baloğlu, “Tümör henüz mevcut yöntemlerle tanımlanamayacak kadar küçükken bile dolaşan kana tümör hücrelerinin geçebildiğini biliyoruz. CTC adı verilen yeni test sayesinde kanser hücreleri tümör belirli bir boyuta erişmeden ve başka bir dokuda kitle oluşturmadan, kanda yakalanabiliyor” dedi. Testin 1 tüp kan alınarak yapıldığını anlatan Prof. Dr. Baloğlu, “Özel bir cihazda normal kan hücreleri ile diğer hücreler ayrıştırılıyor.  Bu testle hem kanserli hücreler yakalanıyor hem de  hücrelerin sayısı görülebiliyor” dedi.  Prof. Dr. Baloğlu, testin kanser tedavisinin etkinliğini ölçmek için de kullanıldığını belirterek, daha etkili tedavi yöntemlerini ve etkili ilaçları seçebilmek için de kullanıldığını ifade etti.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...