Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fast food devinden şoke eden itiraf

Düzenleyen:
Fast food devinden şoke eden itiraf

SAĞLIK Haberleri

Bütün iddialara rağmen her defasında bu konuyu yalanlayan ABD'nin en büyük fast food zincirlerinden Burger King, denetimlere dayanamadı ve at eti kullandığını itiraf etti.

YouSignAnimals'ın haberine göre, haftalarca süren tereddüt ve artan denetlemeler sonrasında, Burger King hamburgerlerinde ve Whopper menüde at eti olduğunu itiraf etti.

AT ETİ KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ

Burger King bütün suçlamaları kesin bir dille reddediyordu ve iddiaların temeli olmadığını temin ediyordu. Ama olağanüstü bir u dönüşüyle, fast food zinciri testlerin doğru olmadığını itiraf etti ve müşterilerinden özür diledi. Burger King, at etli hamburgerlerin İrlanda'da bulunan ve ABF Foods Group'un şirketlerinden Silvercrest adlı bir imalat şirketinde üretildiğini açıkladı. Aynı şirketin Tesco,Asda ve the Co-op'a at eti gönderdiğine inanılıyor. Şirketin bir yıl boyunca yasaklanmış malzemeler kullandığı iddia ediliyor.

Burger King'in açıklaması şöyle: "Silvercast'in Polonya'da izinsiz bir üreticiden ihraç ettiği bifteğin çok küçük bir yüzdesini almayı kararlaştırmıştık. Bu üretici yüzde yüz İngiliz ve İrlanda bifteğinden yapılmış köfte teslim edeceğine söz vermişti ama sözünü tutmadı. Silvercast'taki at etinin kaynağının Polonya'daki izinsiz üretici olduğunu ispatladık."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...