Topuk dikeninden kısa sürede kurturabilirsiniz

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Topuk dikeninden kısa sürede kurturabilirsiniz

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Medicana Konya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, topuk dikeni rahatsızlığından, gelişen teknolojiyle birlikte ortaya çıkan yeni yöntemlerle kısa sürede kurtulmanın mümkün olduğunu belirtti.

Topuk dikeninin ayaktaki bir zarın iltihaplanmasıyla, özellikle bağların ve zarın kemiğe yapıştığı yerde önce bir ödem ardından da diken şeklini alan bir yapının oluşmasıyla ortaya çıktığını belirten Uzman Dr. Mehmet Portakal, “Özellikle sabahları, güne başlarken yere ilk bastığınız zaman ağrılarla güne başlıyorsanız topuk dikeniniz olabilir. Topuk dikenini özellikle hızlı kilo alanlarda ayakta fazla kalanlarda, dar ayakkabı giyenlerde, değişik romatizmal hastalığı olanlarda, iltihaplı romatizmal hastalık ya da metabolik ve hormonal problemleri olanlarda, tiroid, şeker hastalığı gibi ya da vitamin, mineral eksikliği olanlarda daha sık görüyoruz. Topuk dikeni özellikle hareketsiz bir dönemden sonra ilk harekete geçildiğinde, sabahları kalktığınızda veya bir yerde oturuyorsunuz, ofisinizde çalıştınız sonra harekete geçtiniz, bu ilk zamanlarda özellikle ilk adımlarda epey bir sıkıntı çekersiniz. Biraz yürüdükten sonra açılmaya başlar ama ayakta kaldıkça ağrılar yine kendisini gösterir” dedi. 
“TOPUK DİKENİNDEN KISA SÜREDE KURTULMAK MÜMKÜN” 
Topuk dikeninin tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Dr. Portakal, “Özellikle bu bölgede lazer tedavisi ve radyofrekans tedavisi yaklaşık üç ila beş seansta ve daha önceden de bilinen ESVT dediğimiz vücut dışında oluşturulan şok dalga tedavisi kısa sürede sonuç veren tedaviler. Bazen o bölgeye enjeksiyon uygulanması gerekebilir. Bunlar vücuda yan etkisi olmayan doğal tedaviler. Mesela PRP. PRP, kendi kanınızdan hazırlanan trombositlerin yoğunlaştırılmış şekilde ilgili bölgeye zerk edilmesiyle uygulanan, kendi kanınızın size şifa olma yöntemi. Kısa sürede çok güzel sonuçlar aldığımız bir yöntem. Yine oksijen ozon tedavisi o bölgedeki ödemi azaltan, zardaki iltihaplanmayı giderip kireçlenmenin ilerlemesini önleyen ve ortamda hücrelerin yaşlanmasına sebep olan maddeleri uzaklaştıran bir tedavi yöntemi. Özellikle PRP ve oksijen tedavisini topuk dikeni için çok önemsiyoruz. Bunlar lazer tedavisi, radyo frekans, ESVT ile birlikte hastanın topuk dikeninin yerine, derecesine ve mazisine göre uygun planlandığı zaman kısa sürede çok güzel sonuçlar alıyoruz” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...