Dünyanın gözünü Türkiye’de çiziyoruz

Düzenleyen:
Dünyanın gözünü  Türkiye’de çiziyoruz

SAĞLIK Haberleri

Türkiye, göz ameliyatlarında yurt dışından en fazla hasta kabul ederek, yılda yaklaşık 40 bin operasyonla dünya genelinde birinciliği elinde tutuyor.

Dönüşüm Programı ile Türkiye'nin özellikle sağlık turizmine daha fazla önem vermeye başladığını söyleyen Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, tıp turizmi kapsamında Türkiye'de yapılan uygulamalar içinde miyop, hipermetrop gibi göz kusurlarının ilk sırada yer aldığını belirterek, "Tedavide özellikle lazer göz cerrahisi teknolojisi çığır açtı. Bununla birlikte gerçekleştirilen göz ameliyatlarının sayısı da önemli ölçüde arttı. Göz ameliyatları kapsamında, sınır aşan hastaların yaklaşık yüzde 25'i Türkiye'yi tercih ediyor. Bizden sonraki 5 ülkenin toplamı, Türkiye sayısına erişemiyor " dedi. Göz ameliyatları için en çok İngilizler daha sonra Almanlar ve Ortadoğu ülkeleri vatandaşları Türkiye’yi tercih ettiği bildirildi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...