Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanserin genetik haritası çıkartılacak

Düzenleyen:
Kanserin genetik haritası çıkartılacak

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni yılda hizmete sunulacak olan Türkiye Genom Projesi ile kişiye özel kanser tedavisi yapılabilecek ve kanserin genetik haritası çıkartılacak.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıkta dönüşümle birlikte devrim niteliğinde çalışmalara imza atıldığını belirtti. 

Kanserle mücadele kapsamında önemli projelerin hayata girdiğini ifade eden Gümüş, tedavi başarısında yüksek tıbbi teknolojinin yanı sıra hedefe yönelik tedavilerin ve genetik özelliklerin önemli bir unsur olduğunu dile getirdi.

Bu kapsamda, kanser türlerinin genetik özellikleriyle ilişkisinin ortaya konulması gerektiğini ifade eden Gümüş, bu yıl hayata geçirilecek olan Türkiye Genom Projesi ile Türkiye'ye özgü kanser haritasının belirleneceğini bildirdi. 

Türkiye'deki kanser vakalarının genetik taramalarının tam olarak yapılmadığını ifade eden Gümüş, bunları ortaya çıkaracak İstanbul ya da Ankara merkezli büyük bir Genom Merkezi kurulacağını açıkladı. 

"Ülkemiz insanının genetik özelliklerini belirleyeceğiz"

Gümüş, Amerika'da kanser tedavilerinin bu tip çalışmaların sonuçlarına göre yapıldığını dile getirerek, "Bizim genetik yapımız daha farklı olabilir. Bu nedenle tedavilerin de genetik özelliklere göre yapılması gerekiyor. Bu proje ile ülkemize özgü genetik özellikleri belirleyeceğiz" dedi.

"İlaç sektörü genetik özelliklere göre ilaç geliştirecek"

İlaç sektörünün de belirlenen genetik özelliklere göre yeni araştırma ve geliştirme çalışmaları yapacağını aktaran Gümüş, "İlaç sektörü de kanserde etkili olan genetik özelliklere göre ilaç geliştirecek. Böylece genetik özellikler baz alınarak hazırlanmış kanser ilaçları tedavi protokolündeki yerini alacak" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...