Müezzinoğlu'ndan 'domuz gribi' açıklaması

Düzenleyen:
Müezzinoğlu'ndan 'domuz gribi' açıklaması

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 27 kişinin H1N1 virüsü, 2-3 kişinin de H2N3 virüsü sebebiyle hayatını kaybettiğini ancak domuz gribine yönelik bir salgının söz konusu olmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 27 kişinin H1N1 virüsü, 2-3 kişinin de H2N3 virüsü sebebiyle hayatını kaybettiğini ancak domuz gribine yönelik bir salgının söz konusu olmadığını söyledi.

Suudi Arabistan'da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Türkiye Sağlık Alanında Teknik İşbirliği Değerlendirme Toplantısı'na katılan Müezzinoğlu, ardından İİT Genel Sekreteri İyad Medeni ile bir araya geldi.

Medeni ile sağlık, hijyen ve sosyal sorunları olan İslam ülkelerindeki alt gelir gurubuna yönelik ortak projelerin neler olabileceğini konuştuklarını ifade eden Müezzinoğlu, "İİT’nin çatısı altında güçlü bir sağlık yönetim liderliğinin olmasını arzu ediyoruz. Bu anlamda da Türkiye’nin üstüne düşeni yapmaya hazır olduğunu ilettik. Bununla ilgili çalışmaları netleştirme kararı aldık” dedi.

"Salgın durumu yok"

Müezzinoğlu, domuz gribi ile ilgili bir soruya karşılık, salgın durumunun söz konusu olmadığını vurguladı.

Müezzinoğlu, mevsimsel hastalıklara bağlı ölüm vakaları hakkında da bilgi vererek, 27 kişinin H1N1 virüsü, 2-3 kişinin de H2N3 virüsü sebebiyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, Suriyeli sığınmacılara verilen sağlık hizmetlerine ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'nin insani ve vicdani sorumluluğunu yerine getirdiğini ve bu yönüyle dünyaya örnek olduğunu vurguladı.

Yabancı hekimlerin çalıştırılmasıyla ilgili olarak da yaklaşık 500 civarında yabancı doktorun sağlık hizmeti sunduğunu belirten Müezzinoğlu, bu sayının daha da artmasını istediklerini söyledi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...