Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kahve seçiminiz kişiliğinizi ele veriyor

Düzenleyen:
Kahve seçiminiz kişiliğinizi ele veriyor

SAĞLIK Haberleri

İngiltere'de kahve tüketiminin gözlendiği bir araştırmada kahve tercihlerinin insanların kişiliklerini de yansıttığı sonucuna varıldı.

The Independent'te yer alan bir habere göre kahve tercihiniz kişiliğini ele veriyor. İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, günde 70 milyon fincan kahve tüketimi gözlenmiş. Kahvenin en çok tüketilen içeceklerden biri olması üzerine klinik psikoloğu Ramani Durvasula adlı bir araştırmacı,1000 kişi üzerinde gözlem yapmış ve içilen kahve türü ile karakter arasındaki bağı araştırmış. Araştırmanın sonucuna göre kahve tercihleri ile kişilik özellikleri, içedönüklük ve dışadönüklük arasında bir bağ olduğu sonucu ortaya çıkmış.

İşte kahve tercihlerinize göre karakter özellikleriniz...

Sade filtre kahve

Tercihiniz sade kahveden yana ise genellikle titiz, sade bir hayatı tercih eden, ancak değişimlere karşı ani ve sert tepki gösterebilen, yani bir başka değişle değişimden hoşlanmayan, geleneklere bağlı kişilerdensiniz.

Klasik Latte: sütlü ve şekerli

Durvasula'ya göre Latte tercih edenler konforlarına düşkün aynı zamanda alçak gönüllü ve güvenilir insanlardır. Bunun yanında sıcakkanlı, neşeli ve zaman zaman duygusal tepkiler verebilen kişiler olduğu da gözlemlenmiştir.

Yanında şeker istiyorsanız

Hayatı çok ciddiye almayan, spontane hareketler yapmayı seven bir karaktere sahipsiniz çok seçici bir yapınızında olduğu söylenemez. Sadece yaptığınız işlerden zevk almayı isteyen neşeli birisiniz.

Ekstra sıcak

Yale Üniversitesi'ndeki psikologların yaptığı araştırmalara göre elinde sıcak bir bardak içecek tutan insanlar, soğuk içecek tutan insanlara kıyasla daha verici, daha anlayışlı ve daha sevecenlermiş.

Cappucino

Biraz takıntılı, tatmin olmak bilmeyen, kontrolcü, hassas ve evhamlı kişilerin tercihi olduğu belirtilmiş.

Hazır kahve

Hazır kahveyi tercih edenlerdenseniz genellikle daha sakin, rahat, belki biraz umursamaz bir karaktere sahipsiniz.

Krema ekliyorsanız

Mükemmelliyetçisiniz .Sek kahvenin tadını sevmediğiniz için biraz kremayla renklendiriyorsunuz. Böylesi çok daha basit ve keyifli. Kremayı yanına istiyorsanız biraz da kontrol meraklısı olduğunuz söylenebilir. Hiçbir şey damak tadınıza kendi ayarladığınız kadar yakışamaz.

Kafeinsiz kahve

Sağlığınıza düşkünsünüz. Yeterli miktar kafein alarak kahvenin zararlarını es geçip, faydalarından yararlanmayı iyi biliyorsunuz.

Bol buzlu kahve

Sıkı bir trend takipçisi olmanız büyük olasılık, son zamanların modası olan buzlu kahvelerden vazgeçmiyorsanız özgür bir ruha sahip olduğun söylenebilir.

Double shot espresso

Sürekli uyanık kalmanı sağlayacak bir tercih. Hayatı biraz uçlarda yaşayanların bu yüzden dinç olmak ve gün boyu tüm işlere yetişmek isteyenlerin kahvesi.

Kocaman bir bardak

Kıskanılası bir hayat yaşıyorsun her şeye ayıracak vakit buluyor ve yaşamını en güzel şekilde değerlendiriyorsun. Hiçbir şeyin eksik olmasına dayanamıyorsun hepsi olsun gözüm doysun diyenlerdensin.

Yoğun aromalı

Genelde dertsiz, tasasız insanlarIarın tercihi denebilir. Plan yapmayı seven ancak yaptığı planları bir türlü uygulayamayan yoğun aromalı kahvecilerin genelde hep işlerini ertelediği gözlemlenmiştir.

Araştırma İngiltere'de yapıldığı için Türk kahvesi araştırmada yer almıyor. Bu nedenle ülkemizdeki kahvekolikler arasında bu araştırmaya göre bir sonuca varmak pek mümkün olmayacaktır.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...