Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şişeyi elinden düşürdü hayatı kurtuldu

Düzenleyen:
Şişeyi elinden düşürdü hayatı kurtuldu

SAĞLIK Haberleri

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki Songül Kent, taşıdığı su şişesini tutamayıp birkaç kez elinden düşürünce durumundan şüphelenip hastaneye başvurdu.

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki Songül Kent, taşıdığı su şişesini tutamayıp birkaç kez elinden düşürünce durumundan şüphelenip hastaneye başvurdu. Şah damarında büyük bir pıhtı ve yüzde 99 tıkanma olduğu belirlenen hasta, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
Nöroloji Uzmanı Dr. Özgür Ünal, yaptığı açıklamada, hastanın vücudunda uyuşmalar hissedince geldiğini aktararak, “Gelip geçici bile olsa kol ve bacaklarda ya da vücudun bir tarafındaki uyuşma ve güçsüzlükler için hastaneye başvurmak gerekiyor. Özellikle ani başlayan ve vücudun bir tarafını tutan uyuşma ve güçsüzlük, felç belirtisi olabilir” ifadesini kullandı.
PIHTI DAMARI TIKAMIŞ
Kent’in şah damarından toplam 10 gram ağırlığında ve 6 santimetre boyunda 2 pıhtı alındığını söyleyen kalp damar cerrahisi uzmanı Op. Dr. Kerem Yay bu büyüklükteki pıhtıya nadir rastlandığını belirterek, “Hasta zamanında gelmeseydi  felç olacaktı” dedi.  

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...