Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu belirtiler ihmale gelmez

Düzenleyen:
Bu belirtiler  ihmale gelmez

SAĞLIK Haberleri

Bel ağrısı, memede kitle, idrarda kan, yutkunmada zorluk, ses kısıklığı, geçmeyen öksürük, en fazla görünen kanserler için “alarm sinyali” olabilir...

ZİYNETİ KOCABIYIK

Türkiye’de kadınlarda en sık meme, tiroid, bağırsak, rahim ve akciğer kanserlerinin görüldüğünü ifade eden Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Başak Oyan Uluç, belirtilerin ihmal edilmemesini belirterek, hangi kanserlerin hangi belirtileri vereceğini şöyle sıraladı:
Meme kanseri; en sık belirtisi memede fark edilen kitledir. Bunun dışında meme başında veya deride çekinti, deride değişiklikler olarak ortaya çıkabilir. 
Tiroid kanseri; bu kanser türünün birçoğunda hiçbir şikâyet olmaz. Bazı hastalarda lenf bezlerinde büyüme, boyunda kitle, boğazda sıkıntı hissi olabilir. Tiroidde nodüller sebebiyle takip edilen hastalarda nodülde büyüme olması durumunda yapılan biyopside saptanabilirler.  
Bağırsak kanseri; bağırsaktan kanama, demir eksikliği anemisi, bağırsak alışkanlıklarında değişme, karın ağrısı gibi belirtiler verir. Demir eksikliğine bağlı kansızlık saptanan tüm erkekler ve menopoza girmiş kadınlar, bağırsak kanseri açısından tetkik edilmelidir. 
Rahim kanseri; menopoz sonrası tüm kanamalar önemsenmeli ve vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır. 
Akciğer kanseri; geçmeyen öksürük, kanlı balgam, nefes darlığı, ses kısıklığı ve sık tekrarlayan akciğer enfeksiyonlarıdır.
Türkiye’de erkeklerde ise en sık akciğer, prostat kanserlerinin görüldüğünü ifade eden Uluç, prostat kanserine ilişkin şu belirtilere dikkat çekti:
“Prostat kanseri; prostat kanseri erkelerde en sık görülen kanserdir. Prostat kanserinin hiçbir belirtisi olmayacağı gibi, hastalar idrar yapma ile ilgili problemler, idrarda kan, sırt, bel, kalçada kemik ağrıları ile başvurabilirler. İdrar yapma ile ilgili problemler, idrar yapamama, idrar yapmaya başlama ya da durdurmada zorlanma, sık sık idrara çıkma, idrar akımında zayıflama, kesik kesik zorlanarak idrar yapma, ağrılı idrar yapma şeklinde olabilir. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...