Her bütçeye uygun bir diyet var

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Her bütçeye uygun bir diyet var

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Sağlıklı Yaşam Koçu Arzu Karabulut, ekonomik diyet yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kilo vermek isteyen ancak bütçesi zorladığı için diyete başlayamayanlar için her bütçeye uygun diyet yöntemi öneren Sağlıklı Yaşam Koçu Arzu Karabulut, “Zayıflama diyetlerinde ceviz, badem, Antep fıstığı gibi protein içerikli kuruyemişler önerilir. Ancak kilogram fiyatının yüksekliğiyle her bütçeye uymayabilir. Ara öğünlerinizde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yiyerek ihtiyacınız olan faydalı yağ ve proteini alıp çok daha ekonomik bir şekilde zayıflayabilirsiniz” dedi. Tüm kuruyemişlerde olduğu gibi kabak çekirdeğinin tüketim miktarına da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Arzu Karabulut, günde bir yemek kaşığı kabak çekirdeği yenilebileceğini dile getirdi.

“TÜRK KAHVESİ, HAŞLANMIŞ YUMURTA VE LOR PEYNİRİ YİYEREK ZAYIFLAYIN”

Türk kahvesinin her açıdan faydalı bir içecek olduğunu ifade eden Karabulut, “Dinçlik verir, metabolizmayı hızlandırır, tatlı isteğini keser. Kilogram fiyatı, diğer hazır kahvelere göre çok daha uygundur. Üstelik Türk kahvesi dünyanın en sağlıklı kahvelerinden biridir, içerisinde renklendirici madde yoktur. Ortalama, 3 liraya Türk kahvesi alıp ekonomik ve sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz” açıklamalarında bulundu. Kahve pişirmenin püf noktalarına da değinen Karabulut, “Kahvenizi pişirirken yarım çay kaşığı tarçın eklerseniz, tatlı isteğini kesmeye yardımcı olur, tokluk verir” diye konuştu.

“Ortalama 30 kuruş vererek zayıflamanıza yardımcı olacak bir diğer besin ise yumurtadır” diyen Karabulut, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Protein oranı yüksek, kalori değeri düşüktür. Her sabah bir haşlanmış yumurta yemek, ekonomik zayıflamanın en temel yöntemlerinden biridir. Zaten, yumurta tokluk vereceği için diğer öğünlerde de daha az yiyerek zayıflayacak ve daha az para harcayacaksınız. Ayrıca yumurtanın yağ yakıcı özelliğini artırmak için üzerine kimyon ve pulbiber serpin.”

“Besin değeri yüksek, kalori değeri düşük ve en uygun fiyatlı diyet besinlerinden bir diğeri de lor peyniridir” diye konuşan Karabulut, herhangi bir öğünde lor peyniri yenilerek protein ve kalsiyum ihtiyacının ekonomik ve sağlıklı yoldan karşılanabileceğini dile getirdi. Yarım kilo lor peynirinin ortalama 3 lira olduğunu ve her gün 3 yemek kaşığı yenilebileceğini söyleyen Karabulut, “Lor peynirine kekik, çörekotu, pulbiber gibi baharatlar ekleyerek hem besin değerini hem lezzetini artırabilirsiniz” diye konuştu.

“YEŞİL MERCİMEKLE KALICI KİLO VERİN”

“Klasik diyet listelerinde ‘4 köfte büyüklüğünde et’ kuralı vardır. Bu bilgi doğrudur ancak, Türkiye’nin ekonomik şartları göz önüne alındığına, her ailenin bütçesine uygun olmayabilir” açıklamalarında bulunan Karabulut, etten alınabilecek proteinin yeşil mercimekten de alınabileceğini belirtti. Haftada 2-3 kez yeşil mercimek yemeği veya salatası yapıp tüketmenin sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardım edeceğini belirten Karabulut, “Mercimeğin gaz yapmaması için mutlaka geceden sabaha kadar kimyonlu suda bekletin. Haşlama suyuna kimyon koyun” dedi.

“SÜTLÜ TATLILARI TERCİH EDİN”

Dondurma, kazandibi, tavukgöğsü gibi sütlü tatlıların, baklava gibi tatlılara oranla daha düşük kalori içerdiğini söyleyen Karabulut, “Üstelik, sütün içerisindeki kalsiyumla kan şekeri bir parça daha dengede tutulur. Pastanelerden veya marketlerden sadece bir top dondurma alabilirsiniz, bu da sizin porsiyon kontrolünü daha kolay yapmanızı sağlar. Ancak amacınız kilo vermekse, ayda 1 kez sütlü tatlı yemeniz uygun olacaktır” açıklamalarında bulundu. Uygun fiyatlı diğer diyet besinleri hakkında da bilgiler veren Karabulut açıklamalarına şöyle devam etti:

“Kıvırcık yerine beyaz lahana kullanılabilir. Pulbiber, kekik, nane, tarçın gibi baharatları her öğünde kullanın. Yürümek bedava bir spordur, yürüyün, dışarı çıkma imkanınız yoksa evde ip atlayabilir ya da çeşitli egzersizler yapabilirsiniz.”

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...