Tüm Brezilya ordusu Zika için seferber oldu

Düzenleyen: / Kaynak: BBC Türkçe
Tüm Brezilya ordusu Zika için seferber oldu

SAĞLIK Haberleri  / BBC Türkçe

Brezilya’da hükümet, Zika virüsüyle mücadele için tüm orduyu seferber etme kararı aldı.

220 bin asker, sivrisineklerle geçen hastalığa karşı halkı uyarmak için 350 kentte evleri kapı kapı dolaşarak bildiri dağıtmaya başladı. Bildirilerde, sivrisineklerin larvalarının saksi diplerindeki sularda bile yaşayabileceği gibi uyarılar yer alıyor. Gelecek hafta da 50 bin asker, belediye görevlileriyle evleri ilaçlayacak. Ancak bazı gruplar, askerlerin bildiri dağıtmasının sivrisineklerin sayısını azaltmayacağını ya da Zika virüsünün yayılmasını durdurmayacağını söylüyor.

462 vaka

Ülkede şimdiye kadar 462 vaka görüldü. Ayrıca 3852 vaka, Zika virüsü şüphesiyle inceleniyor. Amerika kıtasında yayılan virüs, bebeklerin gelişimlerini tamamlamadan doğmasına yol açıyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sivrisineklerle bulaşan ve mikrosefali hastalığına neden olan virüs nedeniyle küresel kamu sağlığı acil durumu ilan etmişti. Mikrosefali vakalarının Brezilya’nın kuzeydoğusunda görülmesine karşın, salgın Amerika kıtasında 20’den fazla ülkeyi etkiledi. Rio de Janeiro'da Ağustos'ta Olimpiyat Oyunları düzenlenecek.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: BBC Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...