Acele edin!

Düzenleyen:
Acele edin!

SAĞLIK Haberleri

Modern hayat tarzı ve geç yaşta yapılan evlilikler çocuk sahibi olmayı zorlaştırıyor.

Yapılan araştırmalar her 7 çiftten birinin çocuk sahibi olamadığını ortaya koyuyor. Modern hayat tarzı ve geç yaşta yapılan evlilikler ailelerin çocuk sahibi olmalarını zorlaştırıyor. Kadınlarda anne olmaya engel olan en önemli faktör, ilerleyen yaşla birlikte azalan yumurta rezervi ve kalitesi. 
Erkekler için de durum çok iç açıcı değil. Son yüzyılda erkeklerin hem sperm sayıları hem de kalitesi ciddi oranda düştü. Bunlar üreme sağlığı ile ilgili haberin kötü kısmı ancak iyi haberler de var. Her geçen gün ilerleyen teknolojik gelişmeler ve tıptaki yenilikler sayesinde üreme sorunları ile baş etmek artık daha kolay. Dünyada 6 milyondan fazla tüp bebek var. Türkiye’de ilk tüp bebek merkezinin kurucusu ve ilk tüp bebeği uygulayan kişi olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Aile Planlaması-İnfertilite Araştırma ve Uygulama Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Erol Tavmergen, tüp bebek tedavisindeki yenilikleri anlattı. 
Embriyo havuzlama yönteminin anne olma şansını artırdığını belirten Prof. Dr. Tavmergen, “Yumurtası az olan bayanlarda gebelik şansını artırmak için her geçen gün yeni bir teknik uygulamaya koyuluyor. Bunlardan biri de mikroçip uygulaması. Yeni yöntemlerle anne adayının yeniden anne olma şansı çok yükseliyor” dedi. İSTANBUL İHA

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...