Boynunuz yaşınızı ele veriyor

Düzenleyen:
Boynunuz yaşınızı ele veriyor

SAĞLIK Haberleri

Başını hep dik tutan, boynu gergin olsun diye çabalayan, hatta eli sık sık boynuna giden birini görürseniz, endişesi boynundaki çizgilerdir büyük ihtimalle.

CANAN ERASLAN - Evet, boynumuzdaki çizgiler yaşımızı ele veriyor. Tıpkı bir ağacın yaşının, hareleriyle anlaşılması gibi. Bir gün çalışma arkadaşım "Şu kadın kaç yaşındadır?" diye bir fotoğraf gösterdi. Fotoğrafın bütününe bakıldığında en fazla 25 gösteriyordu kadın. Ben bakıp "42" deyip tam isabet kaydettim. İnanamadılar. Tahminimi önce boyundaki çizgilerin en belirginlerinin sayısına, ardından gözlerdeki ifadeye bakarak yapmıştım. Çünkü, yaş ilerledikçe derideki kolajen, dolayısıyla derinin sıkılığı azalıyor, cilt yer çekimine yenik düşerek sarkmaya başlıyor. Boyun, estetik cerrahların en çok zorlandığı bölge. Gözlerdeki ifadeye ise hiçbir cerrah gençlik ekleyemiyor. Durum böyle olunca, 'yaş ihbarcısı' bu bölgeye dikkat etmek, uzman görüşlerinden derlediğimiz şu tavsiyelere uymak gerek:
- Boynunuza da yüzünüze olduğu kadar özen gösterin. Önce cilt temizliği, ardından da yüzünüze uyguladığınız nemlendiriciyi çeneye doğru masaj yaparak uygulayın; A, C ve E vitaminli olanları tercih edin.
- Yılın her mevsiminde güneş koruyucu kullanın, beslenmenize dikkat edin. Fast food ve işlenmiş gıdalar yerine meyve, sebze ve ette ızgara ile haşlama besinler tüketin.
- Sigara içmeyi bırakın. Sigara kolajeni bozarak derinin yaşlanma hızını artırıyor, dudak çevresi kırışıklıkları oluşuyor.
- Doğru yastıkta uyuyun. Çok yüksek yastık, kırışıklık oluşumunu hızlandırıyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...