Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hamilelik migreni tetikliyor

Düzenleyen:
Hamilelik  migreni  tetikliyor

SAĞLIK Haberleri

Kadınlarda erkeklere oranla 3 kat fazla görülen migren tipi baş ağrısının hamilelik döneminde arttığı bildirildi.

Migrenin cinsiyet hormonları ile ilgisi olduğunu söyleyen Medipol Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Polat, hormonların değişim gösterdiği hamilelik döneminin migren ağrısını tetikleyen bir etken olduğunu belirterek, “Migren atakları çoğu kadında, özellikle de gebeliğin ilk üç ayından sonra düzelme gösteriyor. Az sayıdaki kadında ise ataklar gebelikte daha da artıyor. Hatta bazı kadınlar, ilk migren ataklarını gebelikte yaşayabiliyor” dedi.
RAF ÖMRÜ UZUN YİYECELERDEN UZAK DURUN
Gebelikte kullanımı tamamen güvenlidir şeklinde kanıtlanmış herhangi bir migren ilacı bulunmadığına işaret eden Doç. Dr. Polat, “Hamilelik sırasıda hormon tedavileri, konserve tarzı yiyecekler, stresli yaşam, fazla çikolata, kafein,  öğün atlamak, aşırı gürültülü ortamlar, aşırı yorgunluk, uyku düzensizliği gibi durumlardan uzak durmak gerekir” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...