SGK'lı hastalara Azerbaycan'da muayene imkanı

Düzenleyen:
SGK'lı hastalara Azerbaycan'da muayene imkanı

SAĞLIK Haberleri

Bir Türk doktorun Azerbaycan'da kurduğu hastanede SGK'lı Türk hastalar da muayene olabilecek. Gence kentindeki 70 yataklı hastanede Azerbaycan'daki ilk ilik nakli de Türk doktorlar tarafından yapılacak.

SGK ile muayene olmak artık sadece Türkiye'de değil, Azerbaycan'da da mümkün olacak. Profesör Doktor Süleyman Dinçer'in girişimleriyle Azerbaycan'ın Gence şehrinde, Gence International Hospital kuruldu. Hastane alanında uzman 70 Türk doktor ve 30 hemşire var. Hastane Azarbaycan'a sağlık alanında yapılan dünya ölçeğinde yatırımlardan biri. Profesör Doktor Süleyman Dinçer, Azerbaycan'da ilk defa ilik naklini de Türk hekimlerin yapacağını belirtti. Kanser tedavisindeki son tedavi yöntemleri de uygulamalar arasında... Dinçer, şöyle konuştu: Türkiye'den gelmiş hekimlerin oluşturduğu bir hastanemiz var. Bu hastane, SGK anlaşması yapmak için gerekli olan çalışmaları yapıyor. Geçen ay SGK başkanımızla görüştük, her türlü yardımı yapacğaını söyledi. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde gelişmeler olkacak ve burada yaşayan emekli, sigortalı 10 binin üzerinde insanın Türkiye'ye gitmelerine gerek kalmayacak

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...