31 yıl sonra fil hastalığını yendi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
31 yıl sonra fil hastalığını yendi

SAĞLIK Haberleri  / İHA

İstanbul’da yaşayan Nazlı Akgül, 7 yaşında yakalandığı fil hastalığını 31 yıl aradan sonra yendi. Genç kadın yıllar sonra hem ayaklarındaki 35 kilo ağırlıktan kurtuldu hem de ilk kez ayakkabı giymenin mutluluğunu yaşayarak, 'İlk kez kadın olduğumu hissettim' dedi.

İstanbul’da ailesinin ayaklarındaki şişkinliğini aşırı kilo zannedip doktora götürmediği kızları Nazlı Akgül’ün yıllar sonra fil hastası olduğu ortaya çıktı. Genç kadın hastalığının ilerlemesinin ardından iki kez ameliyat geçirdi ancak yine de sağlığına kavuşamadı. Hastalığı nedeniyle yaşadıklarını “felaket” olarak tanımlayan genç kadın rahatsızlığının hem fizyolojik hem de ruhsal sıkıntılarını şu sözler ile anlattı: “7 yaşında hastalandım. Ailem bilemedi kilo aldığımı zannettiler. Ama zamanla ayaklarım şişmeye başladı ve çok büyük oldu tedaviye başladık.
31 yıl sonra fil hastalığını yendi
Ameliyat oldum ve iki damar anca açılabildi. Felaketti. Arkadaşlarım yardım ediyorlardı her işime onlar koşturuyordu. Ama çaresi olmadığı için ağrı kesici iğnelerle geçiştiriyordum. Tabi bu sırada bir de çekiniyorsunuz rahatsız oluyorsunuz. O topluma giremiyorsunuz. Evden dışarı çıkamıyorsunuz. Okula gidiyorum arkadaşlar bakıyorlar soruyorlar rahatsız oluyorsunuz ister istemez sonra da içinize kapanıyorsunuz. İnsanların bakışları, “şuna bak ayaklarına bak” demeleri beni rahatsız ediyordu.
31 yıl sonra fil hastalığını yendi

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...